AcasăProfit / venitintreberi si raspunsuri - www.capital.ro

intreberi si raspunsuri – www.capital.ro

Cum se calculeaza impozitul pe profit la 31.03.2006 in cazul in care in anul 2005 s-a inregistrat o pierdere contabila de 20.423 lei, care in februarie 2006 s-a acoperit din alte rezerve, iar pierderea fiscala a fost de 653 lei?

Conform Normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal, pierderea fiscala reprezinta suma inregistrata in declaratia de impunere a anului precedent. Recuperarea pierderilor fiscale anuale se face in ordinea inregistrarii acestora, la fiecare termen de plata a impozitului pe profit, potrivit prevederilor legale in vigoare din anul inregistrarii acestora.

Pierderea fiscala, stabilita prin declaratia de impozit pe profit, se recupereaza din profiturile impozabile obtinute in urmatorii 5 ani consecutivi. Faptul ca pierderea a fost acoperita contabil in luna februarie nu influenteaza baza de calcul a impozitului pe profit. Practic pierderea fiscala de 653 lei va diminua profitul impozabil realizat in perioada fiscala, respectiv va majora pierderea fiscala. Calculul are loc extracontabil, in registrul de evidenta fiscala.

3 COMENTARII

  1. cu privire la modalitatea de facturare incepind de la ianuarie 2007, trebuie tinut un registru de numere, trebuie data o decizie interna de numire a unei persoane care se va ocupa de emiterea facturilor, exita un formular tipizat pentru aceasta decizie?

  2. CE CONDITII DE STUDII TREBUIE SA INDEPLINEASCA O PERSOANA CARE VREA SA OCUPE O FUNCTIE DE CONTABIL LA O FIRMA PRIVATA?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!