AcasăNewsSe va anula plata contributiilor in contul unic

Se va anula plata contributiilor in contul unic

Plata în cont unic, introdusă la 1 ianuarie 2008, urmează să fie suspendată, cel puţin în acest an, conform unui proiect ANAF. Reprezentanţii Agenţiei de Administrare Fiscală (ANAF) îşi justifică decizia susţinând că astfel vin în sprijinul contribuabililor, care vor putea decide singuri ce datorii doresc să achite cu prioritate.
Deci, proprietarii de firme o sa fie foarte bucurosi, pentru ca astfel o sa poata sa o “lungeasca” cu datoriile pe termen mult mai lung, dar in acelasi timp aceasta masura o sa genereze cheltuieli suplimentare pentru firmele serioase, care vor trebui sa faca 10-11 ordine de plata si pentru fiecare din ele sa plateasca comision la banca (comparativ cu situatia actuala cand se fac numai 2 ordine de plata). Greu o sa fie si pentru noi contabilii ca o sa ne intoarcem iar la facut zeci de OP-uri pentru o firma, iar care au firme mai multe presupun ca o sa le treaca multe pareri prin cap cu privire la guvernanti.
Dar asta este, toate societatile comerciale vor indura si asta, ca nu au o organizatie a lor (solida ca organizare la nivelul intregii tari) care sa ii reprezinte in fata guuvernantilor atunci cand se iau asemenea decizii.

PS – o sa creasca cozile si mai mult la Administratiile Financiare daca se aproba asa ceva.

Sursa informatie (primul paragraf) – capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!