Pentru acoperirea riscului de neplată a obligaţiilor faţă de bugetul general consolidat, organizatorii de jocuri de noroc sunt obligaţi să constituie un fond de garanţie, pentru fiecare maşină electronică cu câştiguri, masă de joc din cazinou sau pentru fiecare locaţie, după caz, până la data depunerii documentaţiei în vederea acordării licenţei pentru exploatarea jocurilor de noroc, în favoarea organului fiscal teritorial la care sunt înregistraţi, astfel:
– prin consemnare de mijloace băneşti la unitatea Trezoreriei Statului la care este arondat organul fiscal;
– prin scrisoare/scrisori de garanţie bancară emisă/emise de o societate bancară. În conţinutul acesteia emitentul va menţiona expres că se angajează irevocabil şi necondiţionat, renunţând expres la beneficiul discuţiunii, opoziţiunii şi diviziunii, să achite obligaţiile fiscale restante în contul indicat de organul fiscal teritorial responsabil cu administrarea din punct de vedere fiscal a contribuabilului respectiv.
Fondul de garanţie pentru fiecare maşină electronică cu câştiguri, masă de joc din cazinou sau pentru fiecare locaţie, după caz, se constituie în favoarea organului fiscal teritorial la care sunt înregistraţi operatorii economici prin consemnare de mijloace băneşti la unitatea Trezoreriei Statului la care este arondat organul fiscal în contul 50.82.02 “Disponibil din garanţii constituite la dispoziţia organului fiscal potrivit OUG nr. 77/2009”.
În situaţia în care în cadrul termenului de valabilitate a licenţei pentru exploatarea jocurilor de noroc organizatorul în cauză solicită acordarea altor autorizaţii pentru exploatarea jocurilor de noroc sau suplimentarea numărului de mijloace de joc înscrise pe cele în vigoare, este obligat să reîntregească, înainte de depunerea solicitării, fondul de garanţie existent.
Organizatorii activităţii de pariuri sunt obligaţi să reîntregească fondul de garanţie înainte de depunerea notificării privind extinderea activităţii cu o nouă locaţie.
Neprezentarea documentelor care atestă constituirea sau suplimentarea fondului de garanţie existent atrage respingerea solicitării sau revocarea licenţei acordate.
În cazul în care organele fiscale teritoriale vor utiliza garanţia constituită vor înştiinţa organizatorii despre acest fapt, aceştia având obligaţia reconstituirii garanţiei până la primul termen de plată a obligaţiilor care le revin faţă de bugetul general consolidat.
În situaţia în care perioada de valabilitate a scrisorii de garanţie bancară expiră în cadrul termenului de valabilitate a licenţei de organizare a jocurilor de noroc sau a autorizaţiei/autorizaţiilor de exploatare a jocurilor de noroc, după caz, organizatorul în cauză are obligaţia de a prezenta o nouă scrisoare de garanţie sau un alt document emis de societatea bancară, din care să rezulte prelungirea acesteia, cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de expirarea termenului de valabilitate a scrisorii de garanţie bancară anterioare.
Baza legală:
– OUG nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 439/2009;
– HG nr. 870/2009 pentru aprobarea Normelor metodologice de aprobare a OUG nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 528/2009.
Info via – finantevalcea.ro
PENTRU ULTIMELE NOUTATI IN DOMENIUL JOCURILOR DE NOROC, CONSULTATI SECTIUNEA DEDICATA SPECIAL ACESTUI SEGMENT PE BLOGUL NOSTRU – CLICK AICI