La fel ca si pana acum – link, aici referindu-ma la mediul privat si la sectorul bugetar:
1. muncitori:
– necalificaţi = 1; (salariu minim 600 de lei) – grupa 9 din COR (codul începe cu 9) – muncitori necalificaţi şi ucenici
– calificaţi = 1,2 (salariu minim 720 de lei) – grupele 5,6,7,8 (ex. lucrători servicii şi comerţ, lucrători din agricultură, silvicultură şi pescuit,
2. personal administrativ încadrat în funcţii pentru care condiţia de pregătire este:
– liceală = 1,2 (salariu minim 720 de lei) – grupa 4 (ex. funcţionari administrativi, de birou, contabilitate, secretari, op. calc, casieri etc)
– postliceală = 1,25 (salariu minim 750 de lei) – grupa 4 dacă are studii postliceale (ex. postliceal de contabilitate primară)
Contributii angajator si angajat – aferente anului 2010 – click aici
3. personal de specialitate încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este:
– şcoala de maiştri = 1,3 (salariu minim 780 de lei) – grupa 3 (ex. tehnicieni, maiştri şi asimilaţi)
– studii superioare de scurtă durată = 1,5 (salariu minim 900 de lei) – grupa 1 şi 2 (colegiu, subingineri)
4. personal încadrat pentru funcţii pentru care condiţia de pregătire este cea de:
– studii superioare = 2, (salariu minim 1200 de lei) – grupa 1 şi 2 studii superioare de lungă durată (ex. ingineri, econom., jurişti, profesori etc.)
Coeficienţii de salarizare se aplică la salariul minim negociat pe societate (care nu poate fi mai mic de 600 de lei). Pentru o încadrare corectă, se va solicita nivelul studiilor solicitat la ocuparea postului.
Nerespectarea prevederilor de catre angajatori, duce la amenzi de la 1000 la 2000 ron.
UTIL – coeficienti salariu minim conform HG 1051/10.09.2008 – click aici
[…] Daca este vreo greseala, va rugam semnalizati-o la comentarii. Pentru cei valabili la 2010 – click aici. Calcul coeficienti View more documents from Contabil Pe […]
Am o mica intrebare: daca o persoana este incadrata intr-o functie ce necesita pregatire liceala (de ex. secretar) dar pe cartea de munca este trecut ca are studii superioare, la ce salariu minim se incadreaza? Coeficient 1,2 cu sal min 720 sau coef 2 cu sal min de 1200? Multumesc.
@julya – pai putem putra o dicsutie imensa pe tema asta. 🙂 insa unii zic ca la dosarul de angajare, salariatul sa nu puna diploma de studii superioare si astfel il poti incadra cu 670×1,2.
Spuneti-mi va rog, unde pot sa gasesc ce studii trebuie pentru fiecare post/ grupa ?
@iulia – incearca in COR. cauta-l aici pe blog.
Multumesc, am gasit un document care m-a ajutat.
@iulia – cu placere.
buna ziua!
sunt agent de turism cu calificare in domeniu, avand facultate de geografie – sectia turism terminata, si lucrez in domeniu. Pe statul de plata imi este trecut 770 lei brut ca si incadrare, insa salariul minim pe economie din ianuarie 2011 este de 670 lei x 1,2 coeficient de calificare = 804 lei. Spuneti-mi va rog de ce pe statul de plata imi este trecut dor 770 lei?
Astept un raspuns cat mai urgent posibil (eventual daca puteti sa-mi dati articolele de lege care prevad problema mea.)
@stefania – uita-te la incadrarea ta, deoarece potrivit ITM daca postul nu necesita studii superioare, atunci se aplica coeficientul corespunzator. deci, intreaba la RU la tine.
eu stiam ca coef pt munc calificati si personal pregatire liceala este de 1.1 sal min fiind 770ron
@kmy – poat ein proiectul de CCM, care nu s-a mai materializat in legislatie.
Ma bucur ca existati, si va felicit pentru stilul propriu de a prezenta articolele, cel putin este exact pe placul meu. Foarte practic si eficient. Felicitari!
@ionela – multumim. sper sa ne recomanzi si la prietenii tai.
sunt incadrata pe un post de asistent social debutant coeficient 1.77 studii superioare care ar trebui sa fie salariul de baza va multumesc
@ioana – nu se mai aplica coeficienti decat daca aveti CCM pe ramura in vigoare. iti recomand sa intrebi la dep de res. umane de la angajatorul tau
Sunt absolvent al Institutului de Constructii Bucuresti, sectia subingineri, promotia 1988 si ma deranjeaza enorm ca absolventi tip Bologna sau Spiru Haret profil economic sunt considerati absolventi de studii de lunga durata iar subinginerii absolventi ai diferitelor facultati sunt absolventi de studii de scurta durata .Aceasta situatie trebuie analizata pentru ca daca mergi la continuare de studii esti inscris in anul Ii de studiu practic aproape incepi din nou facultatea desi ca si subinginer ai studiat 3 ani. Va multumesc !