In vederea RECUPERARII BAZELOR DE DATE Revisal pierdute ITM percepe o taxa conform Ordinului 1024/2008 – in general un tarif de 50 lei /angajator/ registru de cel mult 1 Mb. Pentru fiecare Mb suplimentar se va adauga 10 lei. Tariful nu include contravaloarea suportului de stocare.
Pasii de urmat in vederea solicitarii recuperarii bazelor de date Revisal:
1) Se ia „Dispozitia de plata” care se intocmeste de catre serviciul Financiar al fiecarui ITM judetean
2) Se achita suma la caserie
3) Se depune la Registratura (ghiseu):
a) copie xerox de pe chitanta prin care s-a achitat taxa de recuperare Revisal,
b) cerere privind solcitarea de recuperare Revisal (obligatoriu de specificat cui, denumire, adresa de e-mail, la care se va transmite mai tarziu baza de date recuperata
Solicitarile de obicei sunt efectuate/rezolvate de ITM in cel mult 2 zile. Baza de date recuperata se transmite angajatorului pe mail
CUM SE PROCEDEAZA CU BAZA DE DATE RECUPERATA DE LA ITM?
In primul rand, de retinut ca aplicatia Revisal se instaleaza implicit in folderul C:\Program Files\Revisal, daca nu s-a stabilit o alta cale de instalare. Vom denumi in continuare ca folder de lucru- folderul C:\Program Files\Revisal sau folderul in care ati stabilit sa fie instalata aplicatia.
1) Angajatorii care nu au instalata aplicatia REVISAL vor urma pasii:
a) Instalati aplicatia Revisal – ultima versiune – detalii aici
b) Instalati ultimele Patch – uri disponibile
Nota: Dupa primii doi pasi veti avea in folderul de lucru o baza de date ReviSal206.mdb, care la momentul instalarii este o baza de date fara date.
c) Despachetati fisierul recuperat si primit de la ITM (clik dreapta pe el si Extract Here). Fisierul obtinut este ReviSal206.mdb, reprezentand o baza de date Microsoft Acces si care contine datele solicitate spre recuperare de catre dv.
d) Copiati fisierul obtinut la pasul c) – ReviSal206.mdb (Click dreapta pe fisierul ReviSal206.mdb si …Copy)
e) Pozitionati-va in folderul de lucru (de regula C:\Program Files\Revisal) si efectuati …Click dreapta si …Paste.
Veti fi intrebat daca suprascrieti baza de date existenta. Raspundeti cu „DA”, astfel baza de date goala (fara date) va fi inlocuita cu datele dv recuperate.
2) Angajatorii care au instalata aplicatia REVISAL si nu au date continute in ea, vor urma pasii:
c), d), e) de la Angajatorii care nu au instalata aplicatia REVISAL (vezi mai sus)
3) Ar mai exista si a treia varianta – firme de contabilitate – cei care tin evidenta contabila a mai multor angajatori. De obicei firmele de conta solicita recuperarea bazei de date pentru un angajator, evidenta Revisal a caruia a fost tinuta anterior de catre o alta persoana si nu a putut fi transmisa catre noul responsabil de Revisal.
In astfel de conditii trebuie sa tineti cont ca aveti deja o baza de date pe acelasi calculator si ca nu puteti sa suprascrieti baza de date existenta, prin aceasta urmand sa va pierdeti datele aferente angajatorilor pe care deja ii aveti in evidenta. In astfel de cazuri se recomanda una dintre variantele A) si B) de mai jos:
A) Pe un alt calculator decat cel pe care aveti datele efectuati pasii a), b), c) d), e) de la Angajatorii care nu au instalata aplicatia REVISAL
B) Pe acelasi calculator (IN FOLDERE DIFERITE) se efectueaza pasii:
– se creaza un folder nou
– in folderul nou creat se copiaza folderul de lucru -C:\Program Files\Revisal
– urmeaza pasii c), d), e) de la Angajatorii care nu au instalata aplicatia REVISAL, cu atentionarea ca la pasul e) pozitionarea se face pe folderul Revisal din folderul nou creat.
– pe desktop se va crea un shortcut catre aplicatia Revisal.exe din subfolderul Revisal al folderul nou, astfel veti putea sa lucrati cu 2 baze de date pe acelasi calculator.
Sursa info – http://www.itmtimis.ro/
[…] NICI DE ARTICOLUL – Date pierdute din REVISAL – cum procedam pentru recuperarea lor – CLICK AICI Revisal 5.0.6 – recapitulare resurse utile pentru incadrarea in termenul limita de depunere […]