Contribuabilii care încetează să existe în cursul anului fiscal au obligaţia să depună formularul 101 până la data depunerii situaţiilor financiare la registrul comerţului, respectiv până la data încheierii perioadei impozabile în cazul divizărilor sau fuziunilor care au ca efect juridic încetarea existenţei persoanelor juridice prin dizolvare fără lichidare, la una dintre următoarele date:
a). – la data înregistrării în registrul comerţului/registrul ţinut de instanţele judecătoreşti competente a noii societăţi sau a ultimei dintre ele, în cazul constituirii uneia sau mai multor societăţi noi;
b). – la data înregistrării hotărârii ultimei adunări generale care a aprobat operaţiunea sau de la altă dată stabilită prin acordul părţilor în cazul în care se stipulează că operaţiunea va avea efect la o altă dată, potrivit legii;
c). – la data înmatriculării persoanei juridice înfiinţate potrivit legislaţiei europene, în cazul în care prin fuziune se constituie asemenea persoane juridice;
d). – la data stabilită potrivit legii, în alte cazuri decât cele menţionate la lit. a), b) şi c).
Impozitul pe profit pentru anul 2010 – mod declarare si plata (general) – click aici
Organizaţiile nonprofit au obligaţia de a declara şi plăti impozitul pe profit anual, până la 25 februarie inclusiv a anului următor celui pentru care se calculează impozitul.
Contribuabilii care obţin venituri majoritar din cultura cerealelor şi a plantelor tehnice, pomicultură şi viticultură au obligaţia de a declara şi plăti impozitul pe profit anual, până la 25 februarie inclusiv a anului următor celui pentru care se calculează impozitul.
Determinarea profitului impozabil şi a impozitului pe profit se efectuează urmărindu-se metodologia de calcul prevăzută de Titlul II «Impozitul pe profit», din CF, în mod corespunzător pentru cele două perioade, luând în calcul veniturile şi cheltuielile înregistrate.
Pierderea fiscală înregistrată în cele două perioade aferente anului 2010 se recuperează potrivit prevederilor art. 26 din CF, fiecare perioadă fiind considerată an fiscal în sensul perioadei de 5 ani, respectiv 7 ani.
Potrivit art. 35 alin.(3) din CF, contribuabilii sunt responsabili pentru calculul impozitului pe profit.
via – finantevalcea.ro