AcasăDeclaratii anualeCe declaratii trebuie depuse la Finante pana la data de 28.02.2011

Ce declaratii trebuie depuse la Finante pana la data de 28.02.2011

Dupa obligatiile (declaratii fiscale obligatorii) ce trebuie indeplinite la 25.02.2011 – detalii aici – dupa caz, la data de 28.02.2011, aveti in vedere urmatoarele:

– Depunerea Declaraţiei informative privind impozitul reţinut pe veniturile cu regim de reţinere la sursa, pe beneficiari de venit – Formular 205 – pentru anul trecut – INFO VALABIL 2011 DESPRE D 205CLICK AICI

CINE DEPUNE:
– Plătitorii de venituri din activităţile independente prevăzute la art. 52;
– plătitorii de venituri din salarii, în legătură cu veniturile din salarii plătite contribuabililor, care nu au obligaţia depunerii declaraţiei prevăzute la alin. (2) şi pentru care obligaţiile declarative sunt prevăzute la art. 59;
– plătitorii de venituri din transferul titlurilor de valoare şi din operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract, precum şi din orice alte operaţiuni de acest gen, pentru care impozitul pe venit se reţine la sursă.
– societăţile de administrare a investiţiilor în cazul răscumpărării de titluri de participare la fondurile deschise de investiţii sau alt plătitor de venit, după caz C.F. art. 66 alin. (6) lit. c).
– plătitorii de venituri din pensii care nu au virat impozitul aferent veniturilor realizate de persoanele cu handicap grav sau accentuat în perioada de aplicare a prevederilor Legii nr. 22/2010, respectiv 7 martie 2010 – 13 mai 2010.
BAZA LEGALA – C.F.art. 93 , art. 94, alin. 7, C.F. art. 66 alin. (6) lit. c)., OMEF 1803/2010

APLICATIE GENERARE DECLARATIA 205 PENTRU VENITURI DIN 2010 – CLICK AICI

Depunerea fişelor fiscale la unitatea fiscală, precum şi transmiterea unui exemplar salariaţilor – Formular 210

CINE DEPUNE – Plătitorii de venituri din salarii sau asimilate salariilor
BAZA LEGALA – C.F.art. 59. alin (2), OMEF 2293/2007

ARTICOLE UTILE SUBIECT FISE FISCALE:

– Unde se depun fisele fiscale pentru sediile secundare platitoare de venituri din salarii ? – click aici
– Modul de completare a fişei fiscale (valabil 2011) – click aici
– Fisele fiscale 2010 – aplicatia pentru generarea acestora (formularul 210) – click aici

– Depunerea Declaraţiei informative privind veniturile din economii obţinute din România de persoanele fizice rezidente în state membre ale Uniunii Europene, ţări terţe şi teritorii dependente sau asociate – Formular 400 – pentru plăţile făcute în anul trecut.

CINE DEPUNE – Plătitorii de venituri din economii obţinute din România de persoanele fizice rezidente în state membre ale Uniunii Europene, ţări terţe şi teritorii dependente sau asociate
BAZA LEGALA – C.F. art.119 alin.(11), OMEF 564/2007

Depunerea Declaraţiei anuale privind impozitul pe reprezentanţeFormular

CINE DEPUNE – Persoanele juridice din străinătate care au deschis o reprezentanţă în Romania
BAZA LEGALA – C.F. art. 124 alin. (2), OMFP 460/2004

– Depunerea Declaraţiei informative privind câştigurile/pierderile din transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise – Formular 206 – pentru anul trecut (APLICATIE DE GENERARE ESTE ACEEASI CU CEA PENTRU D 205 – vezi mai sus link)

CINE DEPUNE – Intermediari, societăţile de administrare a investiţiilor în cazul răscumpărării de titluri de participare la fondurile deschise de investiţii sau alţi plătitori de venit, după caz, pentru câştigurile/pierderile realizate de persoanele fizice, aferente tranzacţiilor cu titluri de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise.
BAZA LEGALA – OPANAF 233/2011

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!