AcasăSalarizareExemplarul 2 al certificatelor medicale se depune la Casa de Sanatate -...

Exemplarul 2 al certificatelor medicale se depune la Casa de Sanatate – daca se solicita restituirea sumelor

Incepind cu luna IANUARIE 2011, in concordanta cu modificarile aparute la OUG 158/2005, art.6, aliniatul 3, indice 1 si art. 38, aliniatul 2, modificari aduse de Ordinului Comun MS/OPCNAS nr. 130/351 – text integral – persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajator trebuie sa aiba in vedere faptul ca:

“Persoanele prevazute la art 5 lit a si b sint obligate sa depuna la casa de sanatate din raza administrativ-teritoriala in care isi au sediul social respectiv domiciliul , exemplarul 2 al certificatelor medicale numai in conditiile in care solicita restituirea sumelor reprezentind contributii si indemnizatii platite asiguratilor care depasesc suma contributiilor datorate bugetului FNUASS

NOU – Continut dosar recuperare sume de la FNUASS pentru concedii si indemnizatii – CLICK AICI

Odata cu depunerea cererii si a concediilor medicale se va depune si declaratia D 112 Anexa 1.1 si Anexa 1.2 stampilata cu stampila angajatorului.

RETINETI SI FAPTUL CA PE BLOGUL NOSTRU GASITI MODELE PENTRU:
– Centralizator privind certificatele de concediu medical aferent lunii/lunilor – Anexa 18 – LINK
– Declaratie de asigurare pentru concedii si indemnizatii – model valabil 2011 – LINK

via – http://casbh.rdsor.ro/

2 COMENTARII

  1. La acelasi articol se continua cu:
    „Exemplarul 2 al certificatelor de concediu medical se depune la casele de asigurări de sănătate și în situația în care indemnizațiile aferente se suportă integral de către angajator, conform art. 12 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare, precum și în situația în care asiguratul nu îndeplinește condițiile
    prevăzute de lege pentru a beneficia de indemnizații.”

    Eu inteleg de aici ca se depune exemplarul 2 indiferent daca indemnizatia e suportata doar de angajator sau si din FNUASS, diferenta fiind acea anexa 18 (centralizatorul) care se depune in cazul cererii de plata.

    Si inca ceva. Articolul 77 s-a modificat si daca indemnizatiile suportate din FNUASS depasesc nivelul contributiei pentru concedii si indemnizatii datorate pentru luna respectiva, atunci diferenta rezultata se recupereaza DOAR PRIN CERERE DE PLATA, nemaifiind posibila recuperarea esalonata din contributiile pentru concedii si indemnizatii aferente perioadei urmatoare. Deci, daca eu am indemnizatie suportata din FNUASS pentru un salariat in suma de 101 lei, iar contributia pentru concedii si indemnizatii in luna respectiva e de 100 lei, trebuie sa depun cerere de plata pentru 1 leu. Da, are sens…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!