AcasăTVA - modificari si noutatiModificări ale Codului Fiscal din 01.09.2011 - pe domeniul taxa pe valoarea...

Modificări ale Codului Fiscal din 01.09.2011 – pe domeniul taxa pe valoarea adăugată

Dupa cum stiti din articololele de pe blog, în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 627/02.09.2011, a fost publicată Ordonanţa Guvernului nr. 30/31.08.2011 – text integral aici – pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, precum şi pentru reglementarea unor măsuri financiar-fiscale. Iata in continuare modificările aduse de acest act normativ în domeniul taxei pe valoarea adăugată.

Faptul generator pentru livrări de bunuri şi prestări de servicii

Faptul generator pentru prestările de servicii care determină decontări sau plăţi succesive, cum sunt serviciile de construcţii-montaj, consultanţă, cercetare, expertiză şi alte servicii similare, intervine la data la data la care sunt emise situaţii de lucrări, rapoarte de lucru, alte documente similare pe baza cărora se stabilesc serviciile efectuate sau, după caz, în funcţie de prevederile contractuale, la data acceptării acestora de către beneficiari.

Potrivit noilor prevederi, începând cu 05 septembrie 2011 se elimină limita maximă de decontare pentru aceste servicii, de 1 an de zile prevăzută până la această dată.

Modificarile Codului Fiscal aplicabile incepand cu 01.09.2011 – noutati privind impozitul pe profit – click aici

Termenul de depunere al D 390 VIES

Noul act normativ modifică termenul de depunere al declaraţiei recapitulative 390 începând cu declaraţia aferentă lunii august 2011, de la 15 la 25 ale lunii următoare.

Modificări Cod Fiscal incepand din 01.09.2011, la capitolul impozit pe venit şi contribuţii sociale – click aici

Operaţiuni pentru care se aplică taxarea inversă

Tot de la 5 septembrie 2011, sunt individualizate deşeurile şi materiile prime secundare pentru care se aplică taxarea inversă prevăzută la art. 160 alin. a) respectiv:

– livrarea de deşeuri feroase şi neferoase, deşeuri de materiale reciclabile şi materiale reciclabile uzate constând în hârtie, hârtie cartonată şi carton, material textil, cauciuc şi plastic, cioburi de sticlă şi sticlă;
– livrarea materialelor menţionate mai sus, după prelucrarea acestora prin operaţiuni de curăţare, polizare, selecţie, tăiere, fragmentare, presare sau turnare în lingouri.

Sursa info – www.finantevalcea.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!