AcasăDeclaratia 112Modelul şi conţinutul formularului Declaraţie privind opţiunea pentru depunerea lunarã a D...

Modelul şi conţinutul formularului Declaraţie privind opţiunea pentru depunerea lunarã a D 112 (proiect ANAF)

Pe site-ul oficial al ANAF a fost publicat un Proiect de Ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului Declaraţie privind opţiunea pentru depunerea lunarã a “Declaraţiei privind obligaţiile de platã a contribuþiilor sociale, impozitului pe venit ºi evidenţa nominalã a persoanelor asigurate” – D 112.

Proiectul vine sa reglementeze noile modificari aparute, deoarece conform art. II alin. (5) din Ordonanţa Guvernului nr. 30/2011 – text integral – pentru anul 2011 persoanele sau entităţile prevăzute la art. 58 alin. (2) din Codul fiscal pot opta pentru depunerea lunară a Declaraţiei privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, dacă depun declaraţia privind opţiunea până la data de 25 septembrie 2011.

UPDATE 20.09.2011 – MODELUL OFICIAL AL DECLARATIEI PRIVIND OPTIUNEA LUNARA DE DEPUNERE A D 112 A FOST PUBLICAT – CLICK AICI

Puteti observa cum va arata noua Anexa din prezentarea de mai jos. Pentru textul integral al proiectului propus – click aici. Multumim din nou membrilor – contacafe_club – pentru semnalizare.

9 COMENTARII

  1. numai cei care se incadreaza in lege, ( minim 3 salariati, cifra de afaceri mica, etc…) sunt obligati prin lege sa o depuna trimestrial.
    acestia, pentru a depune d112 lunar trebuie sa cerem pana pe 25 septembrie pentru trimestrul 4 al acestui an, pana pe 31 ianuarie pentru trimestrul I al anului 2112, sa depunem tot lunar D112,prin aceasta anexa 1; iar in luna octombrie formularul 010 pentru cei care-si schimba de la lunar la trimestrial depunerea D112, D112 stiti ce cuprinde si este cuprinsa in formularul 010

  2. O intrebare off topic…
    Am de depus la somaj o declaratie conf.conventie art.85, lg.76; de unde descarc programul pentru am lucra declaratia pentru somaj?
    Din programul de contabilitate, nu mai pot lista decat 112. Stiu ca la somaj, trebuie sa merg cu 112, cu nr.inreg.anaf, ca sa o vada, si o declaratie somaj.
    Multumesc!!

  3. @admin, s-a modificat formularul pentru somaj, anexa. o gasim pe undeva. Eu trebuie sa merg 40 km dus, 40 intors pentru a lua formularul, il completez, mi-l semneaza, stampilez, si apoi mai fca un drum de 80 km. scutesc un drum

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!