AcasăTVA - modificari si noutatiMaine, termen limită pentru depunerea solicitărilor privind rambursarea TVA (formular 318)

Maine, termen limită pentru depunerea solicitărilor privind rambursarea TVA (formular 318)

Contribuabilii persoane impozabile stabilite în România, trebuie sa stie că, vineri, 30 septembrie a.c., este termen limită pentru depunerea solicitărilor privind rambursarea TVA achitate pentru importuri şi achiziţii de bunuri/servicii, efectuate în alt stat membru, în anul 2010.

Cererea de rambursare a TVA pentru persoanele impozabile stabilite în România, formular 318, se depune în format electronic la organul fiscal competent din România (unitatea fiscală unde solicitantul este înregistrat ca plătitor de impozite şi taxe), prin intermediul portalului electronic pus la dispoziţie de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Bunurile şi serviciile achiziţionate pentru care se poate solicita rambursarea TVA sunt: combustibil, închiriere de mijloace de transport, cheltuieli legate de mijloacele de transport, taxe rutiere de acces şi taxa de utilizare a drumurilor, cheltuieli de deplasare (cu taxiul sau mijloace de transport public), cazare, servicii de catering şi restaurant, acces la târguri şi expoziţii, alte bunuri livrate şi servicii prestate.

Instrucţiuni rambursare TVA din UE (informatii depunere formulare 318 si 319) – oficial ANAF – click aici

În vederea completării Cererii de rambursare a TVA pentru persoanele impozabile stabilite în România, formular 318, contribuabilii trebuie să deţină un certificat digital calificat obţinut în condiţiile Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică de la furnizorii acreditaţi şi să se înregistreze pe portalul ANAF.

Atenţie! Cererea se consideră că a fost depusă în condiţiile în care solicitantul a furnizat toate informaţiile/documentele cerute.

Sursa – www.finantevalcea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!