AcasăSalarizarePoate obliga un patron salariatul sa vina la munca in ziua de...

Poate obliga un patron salariatul sa vina la munca in ziua de sambata ?

Printr-un regulament de ordine interioara, un patron poate obliga un muncitor/salariat sa vina sambata la munca? Iata in continuare un raspuns oficial, care speram sa va lamureasca multe neclaritati pe domeniul resurse umane.

Raspuns – Repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica, dar in situatia in care nu se poate acorda in aceste zile, deoarece ar fi afectata desfasurarea normala a activitatii, aceste libere se pot acorda si in alte zile , stabilite prin ROI, conform prevederilor art. 137, alin(1,) din Codul Muncii.

Sursa – http://www.itmgorj.ro/ (sectiunea intrebari si raspunsuri)

2 COMENTARII

  1. am avut o salariata la osocietate suspedata ptr. crestere si ingrijire copil pana la 2 ani.pe data de 21.08.2010 cand copilul a implinit varsta de 2ani.. i s- facut decizie de incetare a suspendarii si decizie de incetare a activitatii cf art.55, lit.b cu acordul partilor(.a avut functia de patiser).aceasta nu alucrat nici o zi dupa data expirarii suspendarii a venit cu cerere ptr. a-i inceta cim. pe data de09.11.2010 , societatea a angajat 2 salariate(muncit. nec.) din somaj cf. oug.13/2010.in urma controlului efectuat de cei in drept, se imputa societatii acele scutiri de care abeneficiat.este corect? posturile de muncit. nec au fost nou infiintate.mentionez ca pe locul salariatei suspendate a fost angajata alta salariata avand functia de brutar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!