Angajatorii, care au efectuat cel puţin o depunere pe versiunea HG 500/2011 şi nu au nici un fel de modificări faţă de varianta depusă anterior (ne referim la modifcări salariale , sporuri exprimate în procente şi altele) , nu au obligaţia retransmiterii Revisalului până la data de 15.12.2011.
Cei care şi-au instalat Revisal 5.0.8 şi nu au decât modificări ale codului COR prin instalarea aplicaţiei, nu au nici un termen pentru depunerea revisalului actualizat doar prin codurile COR. Acestea pot fi depuse ulterior datei de 15.12.2011
FII LA CURENT IN PERMANENTA CU STIRILE DIN DOMENIUL RESURSELOR UMANE – CLICK AICI
– Rugăm angajatorii cărora la transmiterile online sau la ghişeul ITM le apare eroarea: „data încheierii contractului nu poate fi ulterioară datei consemnării” să procedeze după cum urmează : să efectueze o corecţie a datei consemnării /datei la care produce efecte doar pentru contractele la care apare eroarea , să genereze din nou fişierul .rvs precum şi să-l retransmită online sau la ghişeul ITM.
Mentionam ca prin instalarea aplicatiei Revisal 5.0.8, data consemnarii se actualizeaza pentru toate contractele cu data de 06.12.2011. In situatia cu erori se regasesc contractele introduse in Revisal 5.0.6, actualizata prin Revisal 5.0.8 si care au data incheierii contractului mai mare ca 06.12.2011 – via itmconstanta.ro.
– Conform HG 1105/2011, în registrul de evidenţă al salariaţilor în format electronic se vor trece salariul de bazã lunar brut şi sporurile, astfel cum sunt prevãzute în contractul individual de muncã.
Menţionăm că sporurile care nu sunt cuprinse în contractul individual de muncă, nu se vor introduce în aplicaţia Revisal.
ATENTIE – Este bine ca sporurile să fie introduse în aplicaţia electronică Revisal exact cum sunt trecute în contractul individual de muncă , adică dacă în contractul individual de muncă avem exprimat un spor în procente, în aplicaţia revisal va trebui să-l trecem în procente, dacă este exprimat ca valoare, se va trece şi în revisal ca valoare.
Vor exista şi cazuri de excepţie, adică sporuri exprimate în procente, dar care nu se calculează raportate la salariul de bază lunar brut , acelea se recomandă să rămână ca valoare până la apariţia unei alte versiuni care să reglementeze această situaţie.
Data la care se produc efecte reprezintă data de la care intră în vigoare contractul individual de muncă sau modificările intervenite prin acte adiţionale (în cazul adăugării unui contract nou, această dată este egală cu data începerii activităţii salariatului, în cazul actelor adiţionale această dată este egală cu data de când intră în vigoare modificările intervenite prin actele adiţionale respective)
Sursa – http://itmharghita.ro/