Fişele fiscale se depun la unitatea fiscală în a cărei rază teritorială contribuabilii au domiciliul fiscal sau unde sunt luaţi în evidenţă, în format electronic, însoţite de borderoul centralizator – MODEL BORDEROU – editat cu ajutorul programului de asistenţă, semnat şi ştampilat conform legii.
In multe cazuri, alaturi de cele prezentate mai sus se solicita si adresa de inaintare – MODEL AICI. Angajatorii trebuie sa editeze fişele fiscale în format hârtie, în două exemplare semnate şi ştampilate, conform legii: unul se păstrează de către angajator iar celălalt se înmânează angajatului.
PENTRU A DESCARCA APLICATIA NECESARA GENERARII FISELOR FISCALE AFERENTE ANULUI FISCAL 2011 – CLICK AICI
Nerespectarea de către plătitorii de salarii şi venituri asimilate salariilor a obligaţiilor privind completarea şi păstrarea fişelor fiscale, precum şi neîndeplinirea obligaţiilor privind transmiterea la organul fiscal competent sau la terţe persoane (inclusiv angajat) a fişelor fiscale în termenul stabilit se sancţionează cu amendă: pentru persoanele fizice – de la 500 la 1.000 lei, iar pentru persoanele juridice – de la 1.000 la 5.000 lei.
Termenul limită pentru depunerea Fişelor Fiscale pentru anul 2011 (in 2012) – click aici
SEDII SECUNDARE – Fişele fiscale privind impozitul pe veniturile din salarii, pentru salariaţii care îşi desfăşoară activitatea în cadrul sediilor secundare înregistrate fiscal, potrivit legii, ca plătitoare de salarii şi venituri asimilate salariilor, se depun de către contribuabilul care le-a înfiinţat la organul fiscal competent pentru administrarea acestuia. – via.
De tot ce aveti nevoie pentru depunerea fiselor fiscale pe anul 2011, se afla in programul de asistenta Fise Fiscale 2011, pe care il puteti descarca de pe site-ul ANAF. Acesta include si Borderoul de insotire al dischetei cu Fisele Fiscale. In cazul nostru, nu ni s-a mai cerut la ghiseu si depunerea sau prezentarea fiselor fiscale ale salariatilor, ci doar inaintarea Borderoului alaturi de discheta pe care se afla fisierul cu informatiile despre salariati, in cauza. Dupa inregistrarea datelor de pe discheta la Administratia Teritoriala a Finantelor Publice, vi se va aplica stampila (dovada de depunere) impreuna cu un numar de inregistrare pe Borderoul de insotire al dischetei.
In mare, nu s-au schimbat prea multe fata de anul trecut, nici in programul Fise Fiscale 2011, nici in modalitatea de depunere, vechea discheta care e pe cale de disparitie, inca „se poarta” in Romania.
Fisele Fiscale pentru anul 2011 se depun pana la finele lunii februarie 2012.
Succes!
@lucian – multumim pentru info.