Va supunem atentiei un model de monografie contabila de utilizat in cazul gestiunilor la baruri si restaurante, monografie oferita de colegii de pe „contacafe_club”, carora le multumim pe aceasta cale. Va asteptam desigur si cu corectii asupra acesteia, la comentarii, pentru a realiza un model de monografie corect.
Multumim anticipat. Speram sa va fie de folos.
Factura furnizori:
371=401
4426
Adaosul comercial
371=378
….4428
Plata facturii
401=5311
401=5121
DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK – CLICK AICI
Vanzare bar
4111=707
4111=4427
Consum marfa
607=371
378=371
4428=371
Evidenta se tine separat pentru marfuri – ceea ce se cumpara, se si vinde ca atare – apa. bere, vin, etc. Descarcarea se face cu formula pentru K – detalii aici. Pentru cocktailuri trebuie un retetar, in care se pun componentele din 301 – la sfarsit de luna nu este indicat ca firma sa aiba productie neterminata,
Restaurant
Factura materii prime
Pe baza raportului de bucatarie
345=711
si
371=345
Adaos comercial vanzare prin magazin propriu
371=378
….4428
EXEMPLU MONOGRAFIE IN EXCEL – CLICK AICI
Vanzare
4111=707
…..4427
Consum materii prime
601=301
Sursa – colegii de pe contacafe_club
Uite si alta varianta.
http://www.contacafe.ro/download/file.php?id=694
@simeona – multumim.