AcasăDeclaratii fiscaleObligatii pentru care „Declaraţia 100 - privind obligaţiile de plată la bugetul...

Obligatii pentru care „Declaraţia 100 – privind obligaţiile de plată la bugetul de stat” se depune lunar in anul 2013

Dupa cum stiti deja din luna decembrie 2012, prin Ordinul Preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 1.950/2012text integral – publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 887/27.12.201, a fost aprobat un nou model al Formularului 100 şi noi instrucţiuni de completare ale acestuia.

Astfel, incepand cu 01.01.2013, Formularul 100 „Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat” va fi folosit pentru:

– declararea impozitelor şi taxelor datorate începând cu 1 ianuarie 2013;
definitivarea impozitului pe profit anual datorat pentru anul 2012 de contribuabilii prevăzuţi la art. 13 lit. c) şi e) Cod Fiscal, respectiv de către persoanele juridice străine şi persoanele fizice nerezidente care desfăşoară activitate în România într-o asociere cu sau fără personalitate juridică şi de către persoanele fizice rezidente asociate cu persoane juridice române, pentru veniturile realizate atât în România, cât şi în străinătate din asocieri fără personalitate juridică;
declararea redevenţelor rezultate din contractele de concesiune, arendă şi alte contracte de exploatare eficientă a terenurilor cu destinaţie agricolă datorate începând cu trimestrul IV 2012.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”.

Avand in vedere prevederile OPANAF mentionat mai sus, termenul de depunere pentru D 100 va fi lunar, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare pentru obligaţiile de plată reprezentând:

impozit reţinut la sursă conform legislaţiei specifice privind impozitul pe venitul persoanelor fizice pentru veniturile din: arendă, dividende distribuite persoanelor fizice, dobânzi, câştigul din operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract precum şi din orice alte operaţiuni de acest gen, altele decît cele cu instrumente financiare tranzacţionate pe pieţe autorizate şi supravegheate de Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, premii, jocuri de noroc, transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal, alte surse.

accize;

impozit la ţiţeiul din producţia internă;

impozit pe dividende distribuite persoanelor juridice;

impozit pe veniturile obţinute din România de nerezidenţi, persoane fizice/juridice, conform Titlului V Cod Fiscal sau conform convenţiilor de evitare a dublei impuneri încheiate de România cu alte state;

vărsăminte de la persoanele juridice pentru persoanele cu handicap neîncadrate, conform legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată cu modificările şi completările ulterioare;

taxa anuală de autorizare a jocurilor de noroc, regularizată periodic, în funcţie de realizări:taxa de acces pentru jocurile de noroc;

contribuţii pentru finanţarea unor cheltuieli de sănătate, prevăzute de Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare;

NOUA APLICATIE PENTRU COMPLETAREA D 100 – CLICK AICI

Modalitatea de depunere

Formularul 100 se depune la unitatea fiscală competentă pentru administrarea creanţelor fiscale datorate de către contribuabili în format .pdf, cu fişier .xml ataşat, pe suport CD, însoţit de formatul hîrtie, semnat şi ştampilat conform legii sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanţă.

Alte precizări

Pentru declararea obligaţiilor de plată pentru aceeaşi perioadă de raportare, nu se utilizează simultan mai multe metode de depunere a declaraţiilor fiscale, iar în cazul în care s-au folosit mai multe metode pentru aceeaşi obligaţie de plată şi aceeaşi perioadă se va înregistra prima declaraţie depusă.

În cazul în care în formularul 100 depus pentru o perioadă de raportare nu au fost cuprinse toate impozitele şi taxele pentru care exista obligaţia declarării acestora, contribuabilul depune un formular referitor la aceeaşi perioadă de raportare pentru impozitele sau taxele nedeclarate iniţial.

Sursa – www.finantevalcea.ro

5 COMENTARII

  1. Apreciez munca dumneavoastra, dar din punctul meu de vedere trebuie sa fiti mai atenti la titlul articolelor…asadar, in cazul de fata, se intelege ca D100 va fi depusa lunar in orice conditii iar din textul preluat de pe finantevalcea.ro nu este integral.

  2. Buna ziua,

    In cazul in care nu am declarat impozitul pentru perioada de raportare 06.2012 nu au fost cuprinse toate impozitele şi taxele pentru care exista obligaţia declarării acestora, mai exact nu am specificat impozitul pe veniturile din dividende pentru persoanele fizice, cum trebuie procedat?
    Depun un formular referitor la aceeaşi perioadă de raportare pentru impozitele sau taxele nedeclarate iniţial? Cu toate ca a trecut o perioada destul de mare de atunci?! Sau depun o rectificare prin declaratia 710, in care trec la impozitul pe dividende suma initiala 0 si suma corectata suma respectiva?

    Va multumesc anticipat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!