AcasăSituatii financiare anualeBilant 2012 - export din vechea versiune de PDF si import in...

Bilant 2012 – export din vechea versiune de PDF si import in noua versiune de PDF (actualizata) – cu procedam ?

Avand in vedere ca multi dintre noi lucram bilantul intr-o versiune de PDF, dar MFP/ANAF vine si modifica versiunea de PDF inainte de depunerea bilantului la ghiseu sau online – detalii depunere bilant 2012 online – ne-am gandit ca v-ar fii utila repostarea tutorialului elaborat anul trecut, despre cum sa facem usor transferul de date intre versiuni.

Astfel, in momentul in care aflati de la noi sau de pe site-ul oficial al ANAF despre schimbarea versiunii de PDF pentru generarea bilantului la 31.12.2012 – ultima versiune aici – mergeti si descarcati noua versiune, dupa care deschideti PDF-ul in care aveti generat bilantul pana la aceea data, cu Adobe Reader desigur, iar in momentul deschiderii mergeti spre butonul “Extended” (dreapta sus – conform imaginii de mai jos):

Dupa ce dati click pe butonul “Extended”, vi se va deschide un meniu spre stanga, iar in acest meniu mergeti la baza si dati click pe “Export data”. In momentul actionarii butonului “Export data” (vezi si imaginea de mai jos) vi se va deschide o fereastra pentru a salva un fisier cu terminatia .xml. Alegeti salvarea acestuia pe Desktop pentru ca apoi sa il gastiti usor la incarcarea in noua versiune.

Avand descarcata noua versiune de PDF pentru generarea bilantului la 31.12.2012, mergeti si deschideti aceasta versiune cu Adobe Reader, urmarind dupa deschiderea acestuia din nou butonul “Extended” (dreapta sus). Dupa ce actionati (cu click) acest buton, se va deschide meniul (ca si mai sus), iar aici urmariti la baza butonul “Import data” (vezi si imaginea de mai jos) pe care dati click si vi se va deschide o fereastra pentru a incarca un fisier cu terminatia .xml, adica fisierul salvat la pasul anterior acestuia.

Termen depunere bilant in 2013 – pentru bilantul la 31.12.2012 – CLICK AICI

Astfel, selectati fisierul salvat in momentul in care s-a realizat “Export data”, iar in momentul in care dati Open/Deschide, noul PDF va fii incarcat cu datele corecte, existente in vechiul PDF din care am exportat.

IMPORTANT – DESI TRANSFERUL DE DATE SE FACE USOR, MARE ATENTIE LA FAPTUL CA CELELALTE DOCUMENTE CE ALCATUIESC FISIERUL .ZIP (CE SE ANEXEAZA LA PDF) TREBUIE INCARCATE DIN NOU.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!