Potrivit art. 24 alin. (2) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, mijlocul fix amortizabil pentru care cheltuielile aferente achiziționării, producerii, construirii, asamblării, instalării sau îmbunătățirii acestuia se recupereaza din punct de vedere fiscal prin deducerea amortizarii, este orice imobilizare corporală care îndeplineşte cumulativ următoarele condiții:
a) este deţinut şi utilizat în producţia, livrarea de bunuri sau în prestarea de servicii, pentru a fi închiriat terţilor sau în scopuri administrative;
b) are o valoare fiscală mai mare decât limita stabilită prin hotărâre a Guvernului, la data intrării în patrimoniul contribuabilului;
c) are o durată normală de utilizare mai mare de un an.
NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE – CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”.
Prin HG nr. 276/21.05.2013 – text integral – privind stabilirea valorii de intrare a mijloacelor fixe, publicată in M.O. nr. 313/30.05.2013, care va abroga HG nr. 105/2007, incepand cu data de 1 IULIE 2013 valoarea minimă de intrare in patrimoniu a mijloacelor fixe este de 2.500 lei.
Valoarea ramasă neamortizată a mijlocelor fixe cu valoarea de intrare cuprinsă intre 1.800 lei si 2.500 lei, existente in patrimonial operatorilor economici la data intrării in vigoare a hotărarii menţionate, se va recupera pe durata normală de funcţionare ramasă.
Sursa (cu multumiri pentru posibilitatea preluarii informatiilor) – DGFP Arges