AcasăConsutanti FiscaliCertificarea declaratiilor fiscale anuale - info oficial (octombrie 2014)

Certificarea declaratiilor fiscale anuale – info oficial (octombrie 2014)

Începând cu data de 28.02.2014 certificarea declaratiilor fiscale, inclusiv a declaratiilor fiscale rectificative, anterior depunerii acestora la organul fiscal de catre contribuabili este optionala .

Certificarea declaratiilor fiscale:

– se face de catre un consultant fiscal care a dobândit aceasta calitate potrivit reglementarilor legale cu privire la organizarea si exercitarea activitatii de consultanta fiscala si care este înscris ca membru activ în Registrul consultantilor fiscali si al societatilor de consultanta fiscala;
– se realizeaza cu/fara rezerve, potrivit normelor de certificare aprobate, în conditiile legii, de Camera Consultantilor Fiscali, cu avizul Ministerului Finantelor Publice. Documentele care se încheie ca urmare a certificarii trebuie sa cuprinda obligatoriu explicatii cu privire la cuantumul si natura creantei fiscale declarate, precum si, dupa caz, cauzele care au generat rectificarea, iar în cazul unei certificari cu rezerve, motivatia acesteia.

Certificarea declaratiilor fiscale de catre un consultant fiscal care nu este înscris ca membru activ în Registrul consultantilor fiscali si al societatilor de consultanta fiscala sau de catre o persoana care nu are calitatea de consultant fiscal are ca efect lipsa certificarii.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Organul fiscal va notifica contribuabilul în cazul în care constata ca a fost depusa o declaratie fiscala certificata de un consultant fiscal care nu este înscris ca membru activ în Registrul consultantilor fiscali si al societatilor de consultanta fiscala sau de catre o persoana care nu are calitatea de consultant fiscal, potrivit legii. În cazul în care certificarea nu se depune în termen de 30 de zile de la notificare, certificarea declaratiilor depuse are ca efect lipsa certificarii.

Certificarea declaratiilor fiscale de c_tre un consultant fiscal reprezinta un criteriu de evaluare în analiza de risc efectuata de organul fiscal în scopul selectarii contribuabililor pentru inspectia fiscala.

Baza legala: art. 831 “Certificarea declaratiilor fiscale depuse la organele fiscale din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala” din O.G. nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, art. III, pct. 8 din OUG nr. 8/2014 pentru modificarea si completarea unor acte normative si alte masuri fiscal-bugetare.

Sursa (cu multumiri din partea noastra pentru posibilitatea preluarii) – DGRFP Brasov

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!