AcasăDeclaratii anualeModalități de completare și de depunere după 01.01.2016 - pentru Declarația 205

Modalități de completare și de depunere după 01.01.2016 – pentru Declarația 205

Declaraţia 205 – se completează cu ajutorul programului de asistenţă care este pus la dispoziţia contribuabililor, gratuit – link aici, de unităţile fiscale sau poate fi descărcat de pe portalul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu respectarea structurii de date (fişier XML).

Plătitori de venituri au obligaţia depunerii declaraţiei la organul fiscal unde sunt înregistraţi ca plătitori de impozite şi taxe, în format electronic (format PDF, cu fişier XML ataşat), pe suport magnetic sau optic, care va fi însoţit de exemplarul în format hârtie, semnat, potrivit legii.

Reamintim contribuabililor că în cazul sediilor secundare înregistrate ca plătitori de impozit pe veniturile din salarii, declaraţia corespunzătoare activităţii sediilor secundare se depune de contribuabilul care le-a înfiinţat, pe codul de înregistrare fiscală al acestuia, la organul fiscal în a cărui evidenţă fiscală este înregistrat contribuabilul.

Pentru angajaţii care au fost detaşaţi la o altă entitate, declaraţia se completează de către angajator sau, în cazul în care angajatul detaşat este plătit de entitatea la care a fost detaşat, se depune de către plătitorul de venituri din salarii.

În situaţia în care plata venitului salarial se face de entitatea la care angajaţii au fost detaşaţi, angajatorul care a detaşat comunică plătitorului de venituri din salarii la care aceştia sunt detaşaţi date referitoare la deducerea personală la care este îndreptăţit fiecare angajat.

TERMENUL DE DEPUNERE AL D 205 IN ANUL 2016 – INFO UTIL

Pe baza acestor date plătitorul de venituri din salarii la care angajaţii au fost detaşaţi întocmeşte statele de salarii şi calculează impozitul, în scopul completării declaraţiei.

Plătitorii de venituri din salarii şi asimilate salariilor nu au obligaţia depunerii formularului 205 – „Declaraţie informativă privind impozitul reţinut la sursă şi câştigurile/pierderile realizate, pe beneficiari de venit” pentru veniturile din salarii şi asimilate salariilor realizate de angajaţi începând cu 1 ianuarie 2016 , potrivit prevederilor art.132, alin.(3) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal.

Referitor la modul de completare a impozitului pe veniturile din jocuri de noroc realizate de persoanele fizice în anul 2015, plătitorii de venit declară astfel:

– pentru veniturile realizate de persoanele fizice în perioada 01.01.2015 – 12.02.2015, plătitorii de venituri nu au obligaţia depunerii formularului 205.
– pentru veniturile realizate de persoanele fizice în perioada 13.02.2015 – 11.06.2015, ca urmare a participării la jocuri de noroc la distanţă (on-line), slot-machine, lozuri şi festivaluri de poker, plătitorii de venituri au obligaţia depunerii formularului 205.
– pentru veniturile realizate de persoanele fizice în perioada 12.06.2015 -31.12.2015, ca urmare a participării la jocuri de noroc la distanţă (on-line) şi festivaluri de poker, plătitorii de venituri au obligaţia depunerii formularului 205.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Impozitul aferent dividendelor distribuite, dar care nu au fost plătite acţionarilor sau asociaţilor până la sfârşitul anului în care s-au aprobat situaţiile financiare anuale se cuprinde în declaraţia aferentă perioadei în care a avut loc aprobarea situaţiilor financiare anuale.

Sursa – Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Cluj-Napoca

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!