Daca ne vizitati des blogul, suntem siguri ca sunteti la curent cu prevederea ca, in momentul in care salariul minim trebuie crescut urmare a unei prevederi legislative obligatorii, cum este urmare a aparitiei HOTARARARII GUVERNULUI ROMÂNIEI NR. 1017/30.12.2015 (ce modifica salariul minim la 1.250 lei incepand cu 01.05.2016 – text integral – atunci este suficienta o decizie comuna a companiei/enititatii si nu acte aditionale de marire salarii pentru fiecare angajat in parte.
Iata si precizarea oficiala care spune următoarele:
UPDATE 04.05.2016 – ATENȚIE – Inspecția Muncii a publicat o versiune nouă a aplicației Revisal (vers. 6.0.5) – CLICK AICI
UPDATE – Decizie colectivă majorare salariu minim angajați (cu anexă) – începând cu 01.05.2016 (model) – CLICK AICI
– In situatia in care modificarea intervine asupra elementului salariu, iar salariatul in cauza este salarizat cu salariul minim obligatoriu pe economia nationala, iar guvernul intervine cu o modificare a salariului minim brut obligatoriu, modificarea se face prin emiterea unei decizii de modificare a salariului – fara a mai fi nevoie de act aditional.
NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK – CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOK – CLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.
– De asemenea, in situatia in care prin negocieri colective la nivel de unitate sunt mentionate clauze de modificare a salariului pe transe, in perioada de 12 luni luni de executare a contractului colectiv de munca, care este obligatoriu intre parti si isi produce efectele asupra intregului personal salariat, modificarea salariului se va face prin decizie, in care se va mentiona textul din contractul colectiv de munca, care face referire la modificarea salariului.
Sursa (cu multumiri) – ITM Constanta