AcasăTVA - modificari si noutatiPersoanele impozabile pot converti în formă electronică facturile emise/primite pe suport hârtie...

Persoanele impozabile pot converti în formă electronică facturile emise/primite pe suport hârtie în vederea stocării?

Conform prevederilor Codului fiscal și ale normelor metodologice de aplicare a titlului VII din Codul fiscal, persoanele impozabile pot stoca facturile emise/primite pe suport hârtie sau în format electronic, indiferent de forma originală în care au fost trimise ori puse la dispoziție, cu condiția să asigure autenticitatea originii, integritatea conținutului și lizibilitatea acestora, conform art. 319 alin. (25) din Codul fiscal, de la momentul emiterii/primirii până la sfârșitul perioadei de stocare.Indiferent de forma în care este emisă/primită factura , și factura stocată în forma pentru care a optat persoana impozabilă, se consideră exemplar original, conform normelor metodologice.

Persoanele impozabile care optează pentru stocarea electronică a facturilor au obligația să stocheze prin mijloace electronice și datele ce garantează autenticitatea originii, a integrității conținutului și a lizibilității facturilor.Fiecare persoană impozabilă stabilește modul de garantare a autenticităţii originii, a integrității conținutului și a lizibilității facturilor.

Prin urmare, persoanele impozabile pot converti în formă electronică facturile emise/primite pe suport hârtie în vederea stocării, cu condiția garantării autenticității originii, a integrității conținutului și a lizibilității facturilor.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Baza legala

Legea nr 227 / 2015 articolul art. 319 alin. (25)-(37)
Hotararea guvernului nr 1 / 2016 articolul pct. 69 alin. (2) , pct. 99 alin. (2)

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 9.06.2016 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!