Formularul 205 se depune de către plătitorii de venituri care au obligaţia calculării, reţinerii şi virării impozitului pe veniturile cu regim de reţinere la sursă a impozitului.
Formularul 205 nu se depune pentru următoarele venituri :
= venituri din salarii şi asimilate salariilor,
= venituri din valorificarea sub orice formă a drepturilor de proprietate intelectuală,
= venituri din pensii,
= venituri zilieri,
= venituri din arendare,
= venituri din asocierea dintre o persoană juridică plătitoare de impozit pe profit şi o persoană fizică,
= venituri din asocierea dintre o persoană juridică plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor şi o persoană fizică.
NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK – CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOK – CLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.
Formularul 205 se depune anual până în ultima zi a lunii februarie inclusiv a anului curent pentru anul expirat (detalii si mai jos). Declaraţia poate fi rectificată, situaţie în care se va înscrie „X” în căsuţa prevăzută în acest scop. Declaraţia rectificativă se întocmeşte pe tipuri de venit şi va cuprinde numai poziţiile corectate, declarate eronat în declaraţia iniţială sau poziţiile care, în mod eronat, nu au fost cuprinse în declaraţia iniţială.
În cazul în care, declaraţia se corectează prin eliminarea unei poziţii declarate eronat în declaraţia iniţială, în tabelul de la secţiunea IV „Date informative privind impozitul reţinut la sursă, veniturile din jocuri de noroc şi câştigurile/pierderile din investiţii, pe beneficiari de venit”, generat pe tipuri de venit, se vor înscrie datele de identificare ale beneficiarului de venit din declaraţia iniţială, iar la col. 7 – 10 se va înscrie cifra „0” (zero).
ALTE ARTICOLE DE INTERES:
– Declarația 205 – info termen limită de depunere în anul 2017 (precizări utile și gratuite) – click aici
– Cine are obligația să completeze și să depună D 205 în anul 2017 ? – click aici
– ATENȚIE – plătitorii de venituri din salarii și asimilate salariilor nu mai depun “Declarația 205” în 2017 (pentru venituri 2016) – CLICK AICI
– Cum se rectifică declarația 205 – depusa eronat în anul 2017 ? – click aici
– Veniturile din arendare, precum și cele realizate de zilieri nu se declară în Formularul 205 (D 205) – CLICK AICI
– Unde şi cum se depune declarația 205 în anul 2017? – click aici
– Dividendele repartizate în 2016, pentru care s-a reținut și plătit impozit, care nu au fost plătite asociaților – se raportează în D 205 – click aici
Sursa – cu multumiri – AJFP Arges
[…] – Declarația 205 – pentru ce categorii de venituri NU SE DEPUNE – info rapid – CLICK AICI […]