ANAF, prin structurile antifraudă, a inițiat acțiunea ”BALLROOM”, efectuând controale operative la societăţi care deţin spaţii cu destinaţie principală de organizare evenimente (nunţi, simpozioane, evenimente corporate etc.).
Principalul obiectiv de control a vizat verificarea modului de fiscalizare a sumelor încasate din închirierea spaţiului unde se desfăşoară evenimentul şi/sau prestările de servicii conexe (catering, servire băuturi, program artistic, DJ etc.).
Urmare acţiunilor de control desfăşurate în perioada 30 iunie – 04 iulie 2017, au fost verificaţi 227 contribuabili, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 667.575 lei (amenzi şi confiscări), respectiv:
– s-au aplicat 108 sancţiuni contravenţionale principale (95 amenzi şi 13 avertismente), valoarea totală a amenzilor fiind de 636.441 lei;
NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK – CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOK – CLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.
– s-au confiscat sume (numerar), venituri ilicite şi bunuri în valoare totală de 31.134 lei, din care:
• sume (numerar) în valoare de 2.344 lei;
• venituri ilicite în valoare de 28.740 lei;
• bunuri în valoare de 50 lei.
– s-a dispus suspendarea activităţii a 5 contribuabili (din care, 4 suspendări pentru nedotare cu AMEF).
Precizăm că acțiunea va continua și în perioada următoare.
AFLA DE LA NOI (DIN SECTIUNEA AFERENTA) – TOATE CONTROALELE CE VOR AVEA LOC IN PERIOADA URMATOARE – CLICK AICI
Sursa – ANAF – SERVICIUL COMUNICARE, RELAŢII PUBLICE ŞI MASS-MEDIA
„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill”
Pentru prostu’ de rand (ala cu votu’!!) care pleaca acasa dupa o luna cu cca. 200 euro (echivalent) sumele de care se vorbeste i se par imense. Dar de ce nu judecam ca economisti (ca doar este site de economisti sau ma rog, ar trebui!!). In principiu, un economist nu trebuie sa „puna botu'” la „povesti, snoave, basme” de esenta economica. Ar trebui sa discearna si mai ales sa judece! Chiar daca este vorba doar de un site unde niste „date” sunt preluate ad-literam si publicate. Presa lucreaza cu informatii nu cu date! Diferenta dintre „data” si „informatie” o constituie discernamantul si puterea de analiza a celui care o poseda (printre altele – vezi orice amarat de curs de bazele informaticii de prin anul 1 sau 2).
Revenind la subiect: 226 contribuabili x 1 zi control x 2 dgafisti / echipa ( ca nu merge unul la control, se merge minim 2) x 8 ore lucru = 3616 ore-munca / zi.
Perioada de control30 iunie – 04 iulie = 5 zile
Deci 3616 ore-munca x 5 zile = 18.080 ore-munca consumate pentru control.
Cu amenzi, confiscari si tot tacamul, rezultatul controlului = 667575 lei adica aprox. 37 lei / ora (667575 lei / 18080 ore).
Daca mai adaugam costurile fixe aferente (amortizarile mijloacelor fixe inclusiv partea IT) si costurile indirecte (taxe + impozite salariale, cota aferenta salariilor personalului de conducere – sefi, sefuti, directorasi, directori, vrabiutze – secretare etc, personal auxiliar intretinere + mentenanta si toate cele mai mult sau mai putin enumerate si enumerabile) se pune intrebarea fireasca: la cat dracului ajunge costul 1 ora de control ball-room? Fara sa ai datele concrete ref. costurile efective, doar bazandu-te pe un „bun-simt” economic, iti vei da seama ca aceste costuri sunt mult superioare acelui 37 lei / ora control incasate ca venit.
Adica incasez in urma controlului 37 lei si consum 100!!! Ce mai, mare comerciant de „piei de closca”!!
Va credeam site serios adica nu „muscati” la vrajeli si abrambureli din telemorman si de justificari a unor salarii!
Nu mai publicati asemenea anunturi!
Deveniti neseriosi, adica va dezavuati!
Site-ul dvs este accesat si de economisti nu numai de contabili si banuiesc ca stiti care este diferenta dintre „un economist” si „un contabil” – fara sa mi-o considerati ca jignire.
Deci eu, fiecare din dvs din postura de contribuabil, am facut afacerea vietii: investim 100 lei din taxele noastre intr-o afacere din care venitul este 37 lei! Mai urmeaza sa fie aplicat si impozitul de 1% pe venit conform ciuscarului-sef si ne-am scos!!!
Si potrivit unui proverb evreiesc daca investesc azi 1 dolar si „caslig” 1 cent, mai fac si maine afacerea, inseamna ca „ballroom”-ul din fundul curtii este mega-afacere si trebuie perpetuata!!
In completare comentariului meu, propunerea ca „oaia” sa fie animalul- simbol al tarii are astefl o perfecta justificare sociala si economica!
Nu cred ca exista (personal nu am auzit-o niciodata) expresia „esti destept ca oaia!” dar societatea se schimba permanent, pozitiv sau negativ, dar se schimba deci nu este de mirare!!!
Da, dar trebuie sa informam si despre controale.