Pentru respectarea și aplicarea prevederilor Legii nr. 52/2011 actualizată (*republicată*) privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri și pentru evitarea unor sancțiuni cu amendă contravențională, vă rugăm să aveți în vedere dispozițiile art. 4 alin (1) și (2) conform cărora :
(1) Durata activităţii ocazionale care poate fi exercitată în temeiul prevederilor prezentei legi este de minimum o zi, corespunzător cu 8 ore de muncă.
(2) Durata zilnică de executare a activităţii unui zilier nu poate depăşi 12 ore. Zilierul minor care are capacitatea de muncă va putea lucra 6 ore pe zi, dar nu mai mult de 30 de ore pe săptămână. Zilierul minor nu va efectua activitate în timpul nopţii. Chiar dacă părţile convin un număr mai mic de ore de activitate, plata zilierului se va face pentru echivalentul a cel puţin 8 ore de muncă.
NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK – CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOK – CLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.
De asemenea, conform art 11 alin (1) și (2) ,
(1) Pentru activitatea executată, zilierul are dreptul la o remuneraţie al cărei cuantum se stabileşte prin negociere directă între părţi, în condiţiile prevăzute la alin. (2).
(2) Cuantumul remuneraţiei brute orare stabilite de părţi nu poate fi mai mic decât valoarea/oră a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată şi se acordă la sfârşitul fiecărei zile de lucru sau la sfârşitul săptămânii, înainte de semnarea în Registru de către zilier şi beneficiar.
Sursa (cu multumiri) – ITM Constanta
UTIL – Securitate și sănătate în muncă pentru zilieri – comunicat oficial ITM – click aici
[…] – Durata zilnică de executare a activității unui zilier și cuantumul remunerației – zilieri plătiți sub 8 ore pe zi (oficial) – CLICK AICI […]