Intrebare – Care este termenul în care pot fi contestate de către cei interesați deciziile prin care s-a dispus instituirea măsurilor asigurătorii?
Raspuns – Codul de procedură fiscală prevede că măsurile asigurătorii sub forma popririi asigurătorii şi sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi/sau imobile proprietate a debitorului, precum şi asupra veniturilor acestuia se dispun prin decizie emisă de organul fiscal competent.
În ceea ce privește posibilitatea contestării deciziei de instituire a măsurilor asiguratorii, Codul de procedură fiscală predeve că prin derogare de la prevederile art. 7 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare, împotriva deciziei prin care se dispune instituirea măsurilor asigurătorii, cel interesat poate face contestaţie, în termen de 30 de zile de la comunicarea deciziei de instituire a măsurilor asiguratorii, la instanţa de contencios administrativ competentă, fără a fi necesară parcurgerea procedurii prealabile.
NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK – CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOK – CLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.
Aceste prevederi se aplică deciziilor de instituire a măsurilor asigurătorii comunicate după data de 6 decembrie 2016.
Baza legala:
– Legea nr 207 / 2015 articolul 213 alin.4 și 13
– Ordonanta de urgenta a guvernului nr 84 / 2016 articolul VIII alin.(3)
– Legea nr 554 / 2004 articolul 7
Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 10.04.2017 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)
„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill”