AcasăLegislatie actualizataOPANAF 2942/2018 - reglare plați contribuabili mijlocii (MO 1008/2018)

OPANAF 2942/2018 – reglare plați contribuabili mijlocii (MO 1008/2018)

Va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 1008 din 28 noiembrie 2018, a fost publicat Ordinul preşedintelui ANAF nr. 2942 din 23 noiembrie 2018 privind modificarea unor acte normative referitoare la administrarea şi monitorizarea contribuabililor mari şi mijlocii.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, va supunem atentiei cateva precizări suplimentare – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea reluarii informatiilor) , precum si textul integral:

– Au fost modificate anumite proceduri de administrare ale contribuabililor mijlocii avându-se în vedere trecerea acestora în aria de competenţă a administraţiilor judeţene începând cu 1 noiembrie 2018.

– Pentru contribuabilii mijlocii, operaţiunile de transfer pentru plăţile efectuate eronat de către aceştia după 1 noiembrie 2018 se redirijează automat, în baza informaţiilor furnizate de CNIF, până la data de 31 decembrie 2018. După această dată, eventualele plăţi efectuate eronat de către contribuabili la unităţile Trezoreriei Statului la care au fost arondaţi anterior datei de 1 noiembrie 2018 se vor returna plătitorilor.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

– Pentru plăţile efectuate eronat după data de 1 noiembrie 2018 şi până la data intrării în vigoare a prezentului ordin ori în situaţia în care redirijarea automată a plăţilor nu poate fi efectuată, unităţile Trezoreriei Statului vor comunica organelor fiscale centrale în a căror administrare s-au aflat contribuabilii până la data de 1 noiembrie 2018 informaţiile cu privire la sumele virate eronat, iar acestea vor furniza unităţilor Trezoreriei Statului informaţii cu privire la sumele care trebuie transferate la unitatea Trezoreriei Statului care deserveşte în prezent respectivul contribuabil. Operaţiunile de transfer se efectuează de către unităţile Trezoreriei Statului la care au fost efectuate plăţile eronate, pe bază de ordine de plată pentru Trezoreria Statului (OPT), în care la rubrica data plăţii va fi completată data plăţii iniţiale.

PENTRU A DESCARCA OPANAF 2942/2018 – CLICK AICI

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!