AcasăCodul munciiITM (precizări) - creșterea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie...

ITM (precizări) – creșterea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie 2019 a fost publicata în Monitorul Oficial

ITM aminteste angajatorilor ca, prin Hotărârea Guvernului nr. 937 din 2018text integral aicipublicată în 10 decembrie 2018, a fost stabilită creșterea salariului minim brut diferențiat la 2.080 lei, respectiv 2.350 de lei, de la 1 ianuarie 2019.

Astfel, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată crește la 2.080 de lei, iar pentru angajații pe funcții pentru care sunt necesare studii superioare și care au cel puțin un an vechime în domeniul studiilor, salariul minim brut crește la 2.350 de lei.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Majorarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată de la 1.900 lei la 2.080 lei reprezintă o creștere de 9,47%, iar pentru personalul încadrat pe funcții cu nivel de studii superior și o vechime în muncă de cel puțin un an majorarea de la 1.900 lei la 2.350 lei reprezintă o creștere de 23,68%.

Pentru un program complet de lucru pe lună, în anul 2019 valoarea medie orară a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată reprezintă 12,43 lei/oră pentru cuantumul de 2.080 lei lunar, față de 11,40 lei/oră pentru cuantumul de 1.900 lei lunar.

UPDATE (11.12.2018) – Decizie colectivă majorare salariu minim angajați (model cu anexă semnături) – începând cu 01 ianuarie 2019 – click aici

Pentru un program complet de lucru pe lună, pentru studii superioare, în anul 2019 valoarea medie orară a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată reprezintă 14,04 lei/oră pentru cuantumul de 2.350 lei lunar, în cazul personalului încadrat pe funcții pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu o vechime în muncă de cel puțin un an în domeniul studiilor, față de 11,40 lei/oră pentru cuantumul de 1.900 lei lunar.

IMPORTANT – ACCESAND RECLAMELE DE PE SITE (PARTEA DREAPTA – CLICK PE ACESTEA) – NE AJUTATI SI PE NOI CU INTRETINEREA ACESTUI SITE. MULTUMIM TUTUROR!

Actul normativ prevede, de asemenea, faptul că toate drepturile și obligațiile stabilite potrivit legii prin raportare la salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată se determină utilizând nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată de 2.080 lei.

Sursa (cu multumiri) – Biroul de presă al ITM Arad

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

2 COMENTARII

  1. Buna ziua!
    referitor la aplicarea HG 937/2018 la institutiile publice va rog daca ma puteti ajuta cu niste clarificari si anume:
    – pentru functiile de demnitate publica acolo unde primarii au studii superioare ii incadram la aliniatul 2 din lege? (desi functia nu prevede nivel de studii superiare)
    – in legea cadru a salarizarii exista un prag al salarizarii ce nu poate fi depasit si anume indemnizatia viceprimarului. In conditia in care viceprimarul nu are studii superioare legea poate fi aplicata doar partial fuctionarilor si personalului contractual. Atunci pentru functiile publice de conducere unde au studii superioare care dupla aplicarea salariului minim garantat depaseste indemnizatia viceprimarului mai tinem sau nu mai tinem cont de acea prevedere?
    I

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!