Pe site-ul oficial al MFP a fost postat ieri un – Proiect de OUG privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene – document ce contine si o serie de mondificari in domeniul fiscal.
Pe scurt, acestea sunt (pentru detalii complete modificari FISCALE, descarcati fisierul de mai jos):
– CODUL FISCAL – scutirea de la plata contribuțiilor sociale ale angajatorului (din sectorul construcțiilor) pentru perioada 01 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2028;
– CODUL FISCAL – reducerea contribuțiilor sociale ale salariaților (-3,75%);
– CODUL DE PROCEDURĂ FISCALĂ – Menținerea eșalonării de plată de două ori într-un an
– CODUL DE PROCEDURĂ FISCALĂ – Prelungirea eșalonării la plată la cererea debitorului
IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.
Ca fapt divers, proiectul de OUG contine detalii si despre – Taxa pe activele instituțiilor financiar bancare – taxa pe lăcomie – prin care se propune ca începând cu data de 1 ianuarie 2019, să se instituie taxa pe activele instituţiilor financiar-bancare, denumită taxa, în situaţiile în care ratele ROBOR 3M şi ROBOR 6M depăşesc o anumită valoare procentuală.
Taxa pe lăcomie se stabileşte pe baza mediei trimestriale a ratelor ROBOR la 3 şi 6 luni şi se aplică în condiţiile în care rata de referinţă ROBOR depăşeşte valoarea de 1,5%. Până la acest prag de referinţă taxa este zero.
PENTRU A VIZUALIZA MODIFICARILE FISCALE – CLICK AICI
Taxa pe lăcomie se diferenţiază în funcţie de amploarea depăşirii pragului de referinţă, astfel:
a) dacă media trimestrială a ratelor ROBOR este până la 0,5 puncte procentuale, inclusiv, peste pragul de referinţă, cota este de 0,2%;
b) dacă media trimestrială a ratelor ROBOR este între 0, 51 – 1 punct procentual, inclusiv, peste pragul de referinţă, cota este de 0,4%;
c) dacă media trimestrială a ratelor ROBOR este între 1,01 – 1,5 puncte procentuale, inclusiv, peste pragul de referinţă, cota este de 0,6%;
d) dacă media trimestrială a ratelor ROBOR este între 1,51 – 2,0 puncte procentuale, inclusiv, peste pragul de referinţă, cota este de 0,9%.
Dacă media trimestrială ROBOR este cu peste 2 puncte procentuale peste pragul de referință, cota taxei de 0,9 % se majorează progresiv cu câte 0,3 puncte procentuale la fiecare depășire cu câte 0,5 puncte procentuale, inclusiv, a pragului de referință majorat cu 2 puncte procentuale.
Media trimestrială a ratelor ROBOR reprezintă media realizărilor din ultimul trimestru, anterior trimestrului pentru care se calculează această taxă.
„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill”
Ne sinteti de un mare ajutor,multumim frumos! Sarbatori fericite!
[…] privind modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene – despre care am spus aici – a fost adoptata ieri in sedinta de […]