AcasăReglementari contabileVoucherele de vacanță (bilete de valoare - norme 2019) - care sunt...

Voucherele de vacanță (bilete de valoare – norme 2019) – care sunt modificările aduse de HG 1045/2018

Dupa cum stiti deja, in Monitorul Oficial nr. 24 din 9 ianuarie 2019, a fost publicata Hotărârea Guvernului nr. 1045 din 28 decembrie 2018info si text integral – pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, va supunem atenției cateva precizări suplimentare – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea reluarii informatiilor) , cu privire la noutatile aduse asupra VOUCHERELOR DE VACANTA.

– Voucherele de vacanţă sunt bilete de valoare care se acordă angajaţilor pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern.

– Nivelul maxim al sumei care poate fi acordată unui angajat în decursul unui an fiscal sub forma voucherelor de vacanţă este de 6 salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

– Voucherele de vacanţă sunt destinate acoperirii cheltuielilor cu servicii turistice, de cazare, de masă şi/sau de recuperare a capacităţii de muncă. Voucherele de vacanţă pot fi utilizate şi pentru acoperirea cheltuielilor cu servicii de călătorie şi/sau de divertisment, dacă se regăsesc într-un pachet turistic.

– Valoarea nominală permisă pentru un voucher de vacanţă pe suport hârtie este multiplu de 10 lei, dar nu mai mult de 100 lei.

– Voucherul de vacanţă are perioada de valabilitate de un an de la data emiterii, fără a se înţelege că aceasta este perioada de valabilitate a suportului electronic, în cazul în care voucherul a fost emis pe acest tip de suport.

Tichetele de masă (bilete de valoare – norme ) – care sunt modificările aduse de HG 1045/2018 – click aici

– Se interzice unităţii afiliate acordarea unui rest de bani la voucherul de vacanţă.

– Contravaloarea serviciilor turistice prestate de către unităţile afiliate peste valoarea voucherelor de vacanţă se suportă de către angajat, titular al voucherelor de vacanţă.

Tichetele cadou (bilete de valoare – norme 2019) – care sunt modificările aduse de HG 1045/2018 – CLICK AICI

– Din punct de vedere fiscal:

a) cheltuielile cu voucherele de vacanţă sunt deductibile la determinarea profitului impozabil pentru plătitorii de impozit pe profit;
b) voucherele de vacanţă sunt considerate avantaje pentru salariaţi şi fac obiectul impozitului pe salariu (10%);
c) pentru voucherele de vacanţă nu se datorează contribuţii sociale (CAS şi/sau CASS).

Tichetele de creșă (bilete de valoare – norme 2019) – care sunt modificările aduse de HG 1045/2018 – click aici

ALTE PREVEDERI

– Pentru biletele de valoare neutilizate în perioada de valabilitate, unitatea emitentă restituie valorile nominale către angajator.
– Utilizarea de către salariat a biletelor de valoare necuvenite îl obligă pe acesta la plata contravalorii biletelor către angajator.
– Până la data de 1 ianuarie 2021, prevederile prezentei hotărâri nu se aplică voucherelor de vacanţă.

Tichetele culturale (bilete de valoare – norme 2019) – care sunt modificările aduse de HG 1045/2018 – click aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!