AcasăReglementari contabileNORME DE COMPENSARE 2019 - ce a adus nou HG 773/2019 (precizări...

NORME DE COMPENSARE 2019 – ce a adus nou HG 773/2019 (precizări oficiale)

Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial nr. 881 din 01 noiembrie 2019, a fost publicata Hotărârea (Emitent: Guvernul României) nr. 773 din 28 Octombrie 2019TEXT INTEGRAL AICI – pentru aprobarea Normelor metodologice privind monitorizarea datoriilor nerambursate la scadență ale contribuabililor, persoane juridice, în vederea diminuării blocajului financiar și a pierderilor din economie.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, va supunem atentiei cateva precizari OFICIALE – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea preluarii informatiilor). Speram sa va fie de folos:

✔ În conformitate cu prevederile OUG nr. 77/1999 privind unele măsuri pentru prevenirea incapacităţii de plată, persoanele juridice cu capital integral/majoritar/minoritar de stat au obligaţia de a întocmi situaţia privind sumele restante mai vechi de 30 de zile de la emiterea facturii fiscale sau de la scadenţă, dacă scadenţa este clar specificată, către orice creditor, respectiv de la orice debitor, persoană juridică, după caz, cu sediul în România.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

✔ Situaţia întocmită se depune prin internet la adresa dedicată în acest scop (www.cppibusteni.weebly.com), în vederea includerii în procedura de compensare a datoriilor neplătite la termenele scadente.

✔ Prin HG 773/2019 se aduc precizări privind modalitatea de transmitere a datelor și a efectuării compensărilor.

✔ Centrul de Pregătire pentru Personalul din Industrie Buşteni – Sucursala Bucureşti, denumit în continuare CPPI, prin structura de compensare, gestionează unitar administrarea la nivel naţional a sistemului de compensare datorii şi creanţe.

✔ Compensarea se realizează în condiţiile legii prin stingerea datoriilor reciproce, neplătite/neîncasate reflectate în contabilitatea persoanelor juridice participante, până la concurenţa celei mai mici dintre obligaţii, pe baza ordinelor de compensare.

UTIL – ITM (soluții rezolvare) – erori de încărcare cu salariați cu suspendare – din REVISAL-ul nou v. 6.0.7 – click aici

✔ Persoanele juridice, altele decât cele cu capital de stat, pot să realizeze operaţiuni de compensare cu facturi prin crearea conturilor de utilizator şi prin transmiterea la adresa dedicată a facturilor pe care intenţionează a le compensa ((www.cppibusteni.weebly.com)

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial nr. 881 din 01 noiembrie 2019, a fost publicata Hotărârea (Emitent: Guvernul României) nr. 773 din 28 Octombrie 2019 - TEXT INTEGRAL AICI - pentru aprobarea Normelor metodologice privind monitorizarea datoriilor nerambursate la scadență ale contribuabililor, persoane juridice,...NORME DE COMPENSARE 2019 - ce a adus nou HG 773/2019 (precizări oficiale)
error: Conținutul este protejat !!