AcasăCodul munciiATENȚIE - ITM va monitoriza și verifica respectarea de către angajatori și...

ATENȚIE – ITM va monitoriza și verifica respectarea de către angajatori și lucrători, a normelor de SSM

Accidentele de muncă înregistrate în fiecare an în sectorul construcții, de cele mai multe ori cu consecințe grave, reprezintă motivul principal, pentru care și pe parcursul anului 2020, inspectorii de muncă din cadrul ITM se vor implica activ în monitorizarea și verificarea respectării de către angajatori și lucrători, a normelor de securitate și sănătate în muncă.

Astfel, pentru a limita producerea de accidente, angajatorii au obligația de a implementa măsuri necesare asigurării securității și protecției lucrătorilor care își desfășoară activitatea pe șantierele temporare și mobile.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Prin urmare, angajatorii din acest domeniu vor asigura pe șantiere echipamente de muncă corespunzătoare, vor monta sisteme de protecție colectivă (balustrade solide, platforme sau plase de prindere), lucrătorii vor folosi obligatoriu echipamentul individual de protecție (bocanci, căști, centuri de ancorare) toate acestea reducând pericolul iminent de cădere de la înălțime.

Un accent deosebit trebuie pus pe instruirea suficientă și adecvată a lucrătorilor, în special sub formă de informații și instrucțiuni de lucru specifice locului de muncă, atât la angajare cât și în alte situații : la schimbarea locului de muncă, la introducerea unui nou echipament de muncă sau la modificarea celui existent, la introducerea unei noi tehnologii sau proceduri de lucru și nu în ultimul la executarea unor lucrări speciale.

NOU – Modalitatea de acordare și decontare a sumelor – pentru zile libere părinti pe perioada în care școlile sunt închise (condiții) – click aici

În contextul perioadei actuale pe lângă măsurile enunțate mai sus, angajatorii au obligația de a lua toate măsurile pentru prevenirea apariției și răspândirii COVID – 19 la locurile de muncă, asigurând o instruire și o informare corespunzătoare a lucrătorilor.

SURSA (CU MULTUMIRI) – ITM ARAD

ITM – informare angajatori care aplică șomaj tehnic – prestarea muncii este interzisă (amenzi foarte mari) – click aici


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Accidentele de muncă înregistrate în fiecare an în sectorul construcții, de cele mai multe ori cu consecințe grave, reprezintă motivul principal, pentru care și pe parcursul anului 2020, inspectorii de muncă din cadrul ITM se vor implica activ în monitorizarea și verificarea respectării de...ATENȚIE - ITM va monitoriza și verifica respectarea de către angajatori și lucrători, a normelor de SSM
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura