AcasăCodul munciiULTIMA ORĂ - statul va plăti 45% din salariul de bază brut...

ULTIMA ORĂ – statul va plăti 45% din salariul de bază brut și după 01.06.2020 (pentru o perioadă de trei luni)

In INFORMAŢIA DE PRESĂ privind proiectele de acte normative incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 28 mai 2020, am observat si noi un – NOU PROIECT DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru instituirea unor măsuri active de sprijin destinate angajaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS CoV-2, precum și pentru modificarea unor acte normative (adica un viitor OUG 10).

Potrivit proiectului – Începând cu data de 1 iunie 2020, angajații care au beneficiat de prevederile OUG 30/2020 (aprobata prin Legea 59/2020) – și cărora le sunt menținute raporturile de muncă ulterior reluării activității de către angajatori, beneficiază, pentru o perioadă de trei luni, prin intermediul angajatorului, de plata unei părți din salariu, reprezentând 45% din salariul de bază brut corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 45% din câştigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 nr. 6/2020.

UPDATE (29.05.2020) – Min. Muncii – șomajul tehnic se prelungește de la data de 1 iunie 2020, fără întrerupere, până la ridicarea restricțiilor (pentru domeniile de activitate în care se mențin restricții) – click aici

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Suma prevăzută mai sus se acordă în valoare brută pentru asigurarea unei parți din salariul angajatului, indiferent de durata programului de lucru stabilit de acesta cu angajatorul.

Angajatorii care aplica la aceasta optiune – au obligația menţinerii raporturilor de muncă pentru o perioadă de 6 luni după împlinirea termenului de 3 luni.

UTIL – Afișe prevenire COVID-19 – începând cu starea de alertă (după 18.05.2020) – CLCIK AICI

Pentru a beneficia de sumele de mai sus – angajatorii depun, prin mijloace electronice, la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, precum şi a municipiului Bucureşti, în raza cărora îşi au sediul social, o cerere semnată şi datată de reprezentantul legal însoţită de o declaraţie pe propria răspundere şi de lista persoanelor care urmează să beneficieze de această sumă, asumată de reprezentantul legal al angajatorului, conform modelului care va fi aprobat prin ordin al președintelui Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, în termen de 5 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, care se publică în Monitorul Oficial al României.

Suma este supusă impozitării şi plăţii contribuţiilor sociale obligatorii, conform prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.

PENTRU ALTE MODIFICARI DESCARCA PROIECTUL – CLICK AICI

PRELUNGIREA SOMAJULUI TEHNIC DUPA 01 IUNIE 2020 – se va realiza tot prin intermediul actului normativ in aprobare – PENTRU DOMNIILE IN CARE VOR CONTINUA RESTRICTIILE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
In INFORMAŢIA DE PRESĂ privind proiectele de acte normative incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 28 mai 2020, am observat si noi un - NOU PROIECT DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru instituirea unor măsuri active de sprijin destinate angajaților și angajatorilor în contextul...ULTIMA ORĂ - statul va plăti 45% din salariul de bază brut și după 01.06.2020 (pentru o perioadă de trei luni)
error: Conținutul este protejat !!