AcasăCodul munciiITM - noutățile in activitatea de resurse umane și soluționarea conflictelor de...

ITM – noutățile in activitatea de resurse umane și soluționarea conflictelor de muncă

Legea nr. 213 din 30 septembrie 2020text integral – publicată în Monitorul Oficial nr. 893 din 30.09.2020 aduce completări și modificări Codului Muncii atât în ceea ce privește activitatea de resurse umane cât și soluționarea conflictelor de muncă.

Actul normativ dă dreptul angajatorilor de a-și organiza activitatea de resurse umane și salarizare fie prin asumarea de către aceștia a atribuțiilor specific, fie prin desemnarea unuia sau a mai multor angajați cărora să le stabilească prin fișa postului atribuții privind activitatea de resurse umane și salarizare, fie prin contractarea de servicii externe specializate în resurse umane și salarizare coordonate de către un expert în legislația muncii.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici

Conform noilor reglementări, la negocierea, încheierea sau modificarea contractului individual de muncă ori pe durata concilierii unui conflict individual de muncă, oricare dintre părți poate fi asistată de către un consultant extern specializat în legislația muncii sau de un reprezentant al sindicatului al cărui membru este, opțiunea aparținând părților.

Consultantul extern specializat în legislația muncii poate fi avocat, expert sau mediator specializat în legislația muncii care, în cazul unui conflict individual de muncă, va stărui pe lângă părți, imparțial și neutru, pentru soluționarea conflictului pe cale amiabilă, prin procedura concilierii. Totodată, angajatorul poate apela la serviciile unui consultant extern pentru efectuarea cercetării disciplinare.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

În vederea promovării soluționării amiabile și cu celeritate a conflictelor individuale de muncă, la încheierea contractului individual de muncă sau pe parcursul executării acestuia, părțile pot cuprinde în contract o clauză prin care stabilesc că orice conflict individual de muncă se soluționează pe cale amiabilă, prin procedura concilierii.

Sursa (cu multumiri) – ITM Salaj

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Legea nr. 213 din 30 septembrie 2020 - text integral - publicată în Monitorul Oficial nr. 893 din 30.09.2020 aduce completări și modificări Codului Muncii atât în ceea ce privește activitatea de resurse umane cât și soluționarea conflictelor de muncă. Actul...ITM - noutățile in activitatea de resurse umane și soluționarea conflictelor de muncă
error: Conținutul este protejat !!