Stimati colegi, va informam ca, in Monitorul Oficial nr. 1189 din 7 decembrie 2020, a fost publicata – Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 211 din 4 decembrie 2020 privind prelungirea aplicării unor măsuri de protecţie socială adoptate în contextul răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, precum şi pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 132/2020 privind măsuri de sprijin destinate salariaţilor şi angajatorilor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum şi pentru stimularea creşterii ocupării forţei de muncă.
✅ ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!
AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI CATEVA PRECIZARI SUPLIMENTARE, precum si textul integral – 🔍 VIA AJFP DAMBOVITA 🔍 (INSTITUTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS:
🎯 A fost prelungit termenul limită de acordare a unor măsuri de protecție socială în contextul situației epidemiologice, de la 31 decembrie 2020 până la 30 iunie 2021: art. XI și XV din O.U.G. nr. 30/2020; articolul unic din O.U.G. nr. 120/2020.
IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI
👉 A fost modificată O.U.G. nr. 132/2020 privind măsuri de sprijin destinate salariaţilor şi angajatorilor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum şi pentru stimularea creşterii ocupării forţei de muncă, în cazul reducerii temporare a activităţii determinate de instituirea stării de alertă, angajatorii având posibilitatea reducerii timpului de muncă al salariaţilor cu cel mult 80% din durata lunară (anterior, se putea reduce timpul cu cel mult 50%).
PENTRU A DESCARCA OUG 211/2020 – CLICK AICI
UPDATE – 28.12.2020 – via ITM Salaj:
Elementul de noutate este acela că angajatorii au posibilitatea reducerii timpului de muncă al salariaţilor cu cel mult 80% din durata lunară calculată prin raportare la durata prevăzută în contractul individual de muncă, nu doar până la 50%, cum era până acum.
De asemenea, a fost eliminată condiția celor cinci zile consecutive – reducerea timpului trebuie să fie de cel puțin cinci zile lucrătoare, în fiecare lună, nemaifiind necesar ca acestea să fie și consecutive.
Totodată, interdicţia, angajării de personal pentru prestarea unor activităţi identice ori similare cu cele prestate de către salariaţii al căror timp de muncă a fost redus, precum şi subcontractarea de activităţi desfăşurate de salariaţii al căror timp de muncă a fost redus, se raportează strict la locurile de muncă în care salariaţii îşi desfăşoară efectiv activitatea, situate în perimetrul asigurat de angajator.
Se clarifică acordarea indemnizaţiei, în sensul în care nu se cumulează pentru acelaşi angajat, dacă perioadele de acordare se suprapun, cu măsura de sprijin a angajatorilor pentru încheierea de contracte individuale de muncă pe durată determinată, cu măsurile active de sprijin acordate prin OUG.nr. 92/2020, respectiv măsurile de stimulare a angajatorilor finanţate din bugetul asigurărilor pentru şomaj prevăzute de