AcasăDeclaratii anualeATENTIE - termenul de depunere a declarațiilor D 100 și D 101...

ATENTIE – termenul de depunere a declarațiilor D 100 și D 101 (precizari oficiale ANAF, incusiv despre bonificatii capitaluri)

Pentru contabilitate și salarizare recomandăm NextUp

ANAF reaminteşte contribuabililor persoane juridice că, pe perioada aplicării prevederilor art. I din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 153/2020 pentru instituirea unor măsuri fiscale de stimulare a menținerii/creșterii capitalurilor proprii, precum și pentru completarea unor acte normative, termenele pentru depunerea declarațiilor aferente anului 2023 sunt cele prevăzute la art. I alin. (13) din acest act normativ și anume:

• pentru contribuabilii plătitori de impozit pe profit, prin derogare de la prevederile art. 41 şi 42 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările ulterioare, termenul pentru depunerea declaraţiei anuale privind impozitul pe profit (formular 101 – Declarație privind impozitul pe profit) şi plata impozitului pe profit aferent anului fiscal 2023 este până la data de 25 iunie 2024 inclusiv, iar pentru contribuabilii care intră sub incidenţa prevederilor art. 16 alin.(5) din Codul fiscal până la data de 25 a celei de-a şasea luni, inclusiv, de la închiderea anului fiscal modificat;
• pentru contribuabilii plătitori de impozit pe veniturile microîntreprinderilor, prin derogare de la prevederile art. 56 din Codul fiscal, termenul pentru depunerea declaraţiei aferente trimestrului IV 2023 (formular 100 – Declarație privind obligațiile de plată la bugetul de stat) şi plata impozitului aferent acestui trimestru este până la data de 25 iunie 2024 inclusiv;

Totodată, plătitorii de impozit pe profit, indiferent de sistemul de declarare şi plată şi contribuabilii plătitori de impozit pe veniturile microîntreprinderilor beneficiază de reduceri ale impozitului pe profit anual/impozitului pe veniturile microîntreprinderilor astfel :

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneare la blog – via e-mail”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI UNUL DE TELEGRAM CLICK AICI.

a) 2%, în cazul în care capitalul propriu contabil, prezentat în situațiile financiare anuale, respectiv în raportările contabile anuale pentru sediile permanente ale persoanelor juridice rezidente în state aparținând, Spaţiul Economic European în anul pentru care datorează impozitul, este pozitiv şi este dupa caz la nivelul unei valori cel puţin egale cu jumătate din capitalul social subscris.

b) dacă înregistrează o creștere anuală a capitalului propriu ajustat al anului pentru care datorează impozitul faţă de capitalul propriu ajustat înregistrat în anul precedent şi îndeplinește concomitent condiția prevăzută la lit. a), reducerile au următoarele valori:

c) 3%, dacă înregistrează o creștere de peste 10% a capitalului propriu ajustat al anului 2023 fată de capitalul propriu ajustat înregistrat în anul 2020 şi dacă capitalul propriu contabil, este pozitiv şi este dupa caz la nivelul unei valori cel puţin egale cu jumătate din capitalul social subscris.

În cazul în care sunt aplicabile două sau trei din reducerile prevăzute mai sus, pentru determinarea valorii reducerii, procentele corespunzătoare acestora se adună, iar valoarea rezultată se aplică asupra impozitului.

Contribuabilii pot solicita asistență cu privire la modul de completare și de depunere a declarațiilor fiscale prin Formularul de Contact (disponibil la link-ul https://www.anaf.ro/asistpublic/ ) sau prin apelarea Call-Center-ului la numărul de telefon +4 031.403.91.60.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE “SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM! ⚠️ CONTABILI PE FACEBOOK ⚠️ – CLICK AICI

Sursa (cu multumiri) – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
" Pentru contabilitate și salarizare - recomandăm NextUp " ANAF reaminteşte contribuabililor persoane juridice că, pe perioada aplicării prevederilor art. I din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 153/2020 pentru instituirea unor măsuri fiscale de stimulare a menținerii/creșterii capitalurilor proprii, precum și pentru...ATENTIE - termenul de depunere a declarațiilor D 100 și D 101 (precizari oficiale ANAF, incusiv despre bonificatii capitaluri)
error: Conținutul este protejat !!