Pasul 1 – Se inregistreaza contractele individuale de munca in Revisal avand completate in prima faza rubricile – Numar Contract, Data Contract – acestea reprezentand – Numar Contract si Data Contract interne – atribuite de catre angajator. (Angajatorul ar trebui sa aiba un registru in care sa inregistreze initial contractele de munca).
Atentie Mare – Numerele interne ale contractelor trebuie sa fie unice la nivel de firma, indiferent daca o persoana a mai fost angajata anterior sau are 2 contracte la acelasi angajator. Rugam angajatorii sa nu modifice aceste numere interne pentru ca se dubleaza inregistrarile in baza de date a ITM in urma acestei operatiuni.
UPDATE 20.12.2017 – REVISAL – termene legale de transmitere (inițial, dar și a modificărilor) – urmare a noutăților aduse de HG 905/2017 – click aici
Transmiterea REVISAL la ITM se face cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariat.
Pasul 2 – Se inregistreaza contractele individuale de munca la ITM in termen de 20 de zile calendaristice (nu au intervenit modificari la inregistrarea la ITM)
INFO REVISAL PE PARCURSUL 2010 – CLICK AICI
Pasul 3 – Dupa atribuirea de catre ITM a numerelor de contracte, angajatorul va completa si transmite modificarile Revisal intervenite la rubricile – Numar Contract ITM, Data Contract ITM – cu numerele si data atribuite de catre ITM.
Atentie! Nu completati sau suprascrieti in Revisal – Numar Contract cu Numar Contract ITM.
TERMENELE DE TRANSMITERE a registrului in format electronic la ITM sunt urmatoarele:
a) cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariat. (Atentie la ziua lucratoare! Daca salariatul incepe activitatea intr-o zi de luni, ziua lucratoare anterioara este vineri )
b) la data incetarii contractului individual de munca al salariatului.
c) modificarile intervenite pe parcursul executarii contractelor individuale de munca se transmit in termen de 5 zile de la data la care au intervenit aceste modificari.
CONTRAVENTII:
conform ART. 8 din HG 161/2006:
(1) Constituie contraventii urmatoarele fapte savarsite de angajatori, persoane fizice sau juridice:
a) neinfiintarea registrului si/sau netransmiterea acestuia in forma electronica la inspectoratul teritorial de munca in termenele si forma prevazute de prezenta hotarare;
b) refuzul de a pune la dispozitie inspectorului de munca registrul in forma electronica, precum si dosarul personal al salariatilor;
c) necompletarea registrului in conformitate cu prevederile prezentei hotarari.
d) neinregistrarea contractelor individuale de munca in registru anterior inceperii activitatii;
e) completarea registrului cu date eronate
(2) Contraventiile prevazute la alin. (1) se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
a) cele prevazute la lit. a)-c), cu amenda de la 2.000 lei la 5.000 lei;
b) cea prevazuta la lit. d), cu amenda de 1.500 lei pentru fiecare contract individual de munca neinregistrat, fara ca valoare cumulata a amenzii, determinata de numarul efectiv de astfel de contracte, sa depaseasca cuantumul de 20.000 lei;
c) cea prevazuta la lit. e) cu amenda de la 3.500 lei la 5.000 lei.
SUSPENDAREA contractelor individuale de munca nu se opereaza in Revisal pentru ca HG 161/2006 nu prevede acest lucru
Sursa info – http://www.itmtimis.ro/
Nimic nu mai sperie angajatori . Mi sa intamplat mie , am semnat un contract de muncă pe durata nederminata in 01.10.2014 , iar azi 26.07.2018 cand am depus cererea de incetare a contractului de munca si am primit adeverinta de vechime , surpriza , aparem angajata de la data de 05.09.2014 cu toate ca acel contract are numar de inregistrare si stampile in original tind sa cred ca este un fals , nu a fost niciodata inregistrat la ITM .