Este indicat să reducem intensitatea activităților fizice și să asigurăm ventilație la locul de muncă, să alternăm efortului dinamic cu cel static, sau perioadele de lucru cu cele de repaus în locuri umbrite, să asigurăm apă minerală (câte 2-4 litri de persoană pe schimb) precum și echipamentul individual de protecție și chiar dușuri.
Mai mult, angajatorii trebuie să asigure examenul medical la angajare și un control medical periodic, să urmărească depistarea din timp a salariaților care au contraindicații pentru muncă la temperaturi crescute, să asigure primul ajutor și transportul la cea mai apropiată unitate sanitară a persoanelor afectate sau trecerea, după posibilități, în alte locuri de muncă.
NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK – CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOK – CLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.
Aceștia pot reduce programul de muncă în cazul persoanelor cu afecțiuni care au contraindicații privind munca la temperaturi extreme.
Pe cât posibil, evitați expunerea prelungită la soare și hidratați-vă constant!
UTIL – Reguli pe timp de caniculă – comunicat oficial ITM (22 iunie 2016) – click aici
Sursa – mmuncii.ro