Potrivit normelor metodologice de aplicare a titlului VIII din Codul fiscal, destinatarii înregistraţi care primesc produse energetice în vrac transportate prin cisterne, rezervoare sau alte containere similare, care fac parte integrantă din mijlocul de transport (de exemplu: camion-cisternă, vagon-cisternă, nave petroliere), tancuri certificate ISO sau alte containere mai mari de 210 litri în volum, trebuie să facă dovada deţinerii, sub orice formă, de rezervoare fixe, standardizate, calibrate de Biroul Român de Metrologie Legală, în locul în care urmează a fi recepţionate produsele energetice.
Prin urmare, în toate cazurile în care destinatarul înregistrat urmează să recepţioneze produse energetice în vrac, acesta are obligaţia să deţină la locul de recepţie rezervoare fixe, standardizate, calibrate de Biroul Român de Metrologie Legală.
Menţionăm că, normele metodologice de aplicare a titlului VIII din Codul fiscal şi Codul fiscal nu conţin precizări referitoare la capacitatea rezervoarelor. Totuşi, dimensionarea capacităţii de depozitare trebuie să fie făcută în asemenea mod încât să permită autorităţii fiscale verificarea cantităţii recepţionate la fiecare transport.
NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK – CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOK – CLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.
Baza legala
Legea nr 227 / 2015 articolul 355
Hotararea guvernului nr 1 / 2016 articolul 14 al. 1
Hotararea guvernului nr 1 / 2016 articolul 43 al. 7
Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 12.07.2016 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)
„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill”