Intrebare – Se poate aplica taxarea inversă pentru livrările de bijuterii vechi executate din aur cu titlul mai mare sau egal cu 325 la mie efectuate către cumpărători persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA care le folosesc ca materii prime ?
Raspuns – Potrivit normelor metodologice de aplicare a titlului VII din Codul fiscal, nu sunt considerate bunuri second-hand în sensul prevederilor Codului fiscal, obiectele vechi care sunt executate din metale prețioase sau și cu pietre prețioase sau semiprețioase, cum ar fi bijuteriile clasice şi fantezie, obiectele de aurărie şi argintărie şi toate celelalte obiecte vechi, inclusiv uneltele, integral sau parţial formate din aur, argint, platină, pietre preţioase şi/sau perle, indiferent de gradul de puritate a metalelor şi pietrelor preţioase.
NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK – CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOK – CLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.
Conform prevederilor din Codul fiscal, pentru livrările de materii prime din aur cu titlul mai mare sau egal cu 325 la mie, către cumpărători persoane impozabile, se aplică taxarea inversă. Condiția obligatorie pentru aplicarea taxării inverse este ca atât furnizorul, cât şi beneficiarul să fie înregistraţi în scopuri de TVA.
Baza legala
– Legea nr 227 / 2015 articolul 312 alin. (1) lit.d) art.331 alin. (2) lit. h)
– Hotararea guvernului nr 1 / 2016 articolul pct.86 alin. (2) lit.h)
Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 09.12.2016 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)
„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill”