Dupa cum stiti, în Monitorul Oficial, Partea I nr. 907 din 20 noiembrie 2017, a fost publicata Hotărârea Guvernului României nr. 804/08.11.2017 – text integral aici – privind modificarea şi completarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 479/2003 .
Potrivit acestei ultime modificari – conţinutul bonului fiscal, cu excepţia bonurilor fiscale emise cu aparatele de marcat electronice fiscale destinate activităţilor de schimb valutar şi de taximetrie, cuprinde cel puţin următoarele elemente:
a) data, ora şi minutul emiterii bonului fiscal;
b) numărul de ordine al acestuia, la nivelul zilei de lucru;
c) numele sau codul operatorului;
d) denumirea fiecărui bun livrat sau a serviciului prestat;
e) preţul sau tariful unitar;
f) cantitatea;
g) valoarea pe fiecare operaţiune, inclusiv taxa pe valoarea adăugată, cu indicarea cotei acesteia;
h) valoarea totală a bonului, inclusiv taxa pe valoarea adăugată;
i) valoarea totală a taxei pe valoarea adăugată pe cote ale acesteia, cu indicarea nivelului de cotă;
j) valoarea totală a operaţiunilor scutite de taxa pe valoarea adăugată, dacă este cazul;
k) valoarea altor taxe care nu se cuprind în baza de impozitare a taxei pe valoarea adăugată, dacă este cazul;
l) codul de înregistrare în scopuri de TVA al beneficiarului, pentru aparatele de marcat electronice fiscale definite la art. 3 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă;
m) unitatea de măsură, pentru aparatele de marcat electronice fiscale definite la art. 3 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă;
n) modalitatea de plată, pentru aparatele de marcat electronice fiscale definite la art. 3 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă.
NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK – CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOK – CLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.
În conţinutul bonurilor fiscale emise cu aparatele de marcat electronice fiscale destinate activităţii de schimb valutar se înscriu datele prevăzute mai sus – la lit. a)-c), precum şi următoarele date:
a) datele de identificare a clientului, respectiv numele, prenumele, ţara, actul de identitate, rezident, nerezident;
b) suma încasată de la client;
c) cursul de schimb valutar;
d) comisionul practicat şi nivelul cotei de taxă pe valoarea adăugată;
e) suma plătită clientului;
f) valoarea taxei pe valoarea adăugată, cu indicarea nivelului de cotă a acesteia.
În conţinutul bonurilor fiscale emise cu aparatele de marcat electronice fiscale destinate activităţii de taximetrie se înscriu datele prevăzute la inceput – lit. a)-c) şi m), precum şi următoarele date, pe fiecare set de tarife folosit:
a) numărul cursei;
b) numărul setului de tarife şi cota de taxă pe valoarea adăugată;
c) tariful de pornire;
d) tariful de distanţă (lei/km);
e) distanţa parcursă (km) şi valoarea (lei);
f) tariful de staţionare (lei/oră);
g) durata staţionării şi valoarea, care include şi durata de circulaţie sub viteza de comutare;
h) tariful pentru încărcare/descărcare, dacă este cazul;
i) durata prestaţiei de încărcare/descărcare, dacă este cazul;
j) preţul total al serviciului;
k) valoarea totală a taxei pe valoarea adăugată, cu indicarea nivelului de cotă a acesteia. Dacă în timpul unei călătorii se practică mai multe seturi de tarife, în finalul conţinutului bonului fiscal se calculează valoarea totală a călătoriei şi valoarea totală a taxei pe valoarea adăugată;
l) durata cursei.
NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK – CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOK – CLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.
În conţinutul bonurilor fiscale emise cu aparatele de marcat electronice fiscale destinate magazinelor situate în aeroporturile internaţionale se înscriu datele prevăzute la inceputul articolului – lit. a)-i), precum şi următoarele date:
a) datele de identificare a clientului, respectiv numele, prenumele, tipul şi numărul documentului de trecere a frontierei de stat;
b) numărul cursei, în cazul transportului aerian.
NOUTATE IMPORTANTA – În cazul utilizatorilor care nu sunt plătitori de TVA potrivit legii, imediat după înscrierea elementelor prevăzute la INCEPUTUL ARTICOLULUI – lit. h) şi i), respectiv la lit. j) şi k), dacă este cazul, pe bonul fiscal se tipăreşte cu majuscule textul «NEPLĂTITOR TVA»”.
UTIL – Modificare norme la casele de marcat – ce a adus nou HG 804/2017 ? – click aici
„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill”
Poate fi trecută inscripționarea 《Neplatitor de TVA》la casele care sunt acum de vanzare pe piață (tehnic vorbind) ?
Reprezentanți ai unei firme care vinde case susțin ca prevederea se referă doar la viitorele case care vor fi autorizate de Comisia de Autorizare.
Asa incat, ei netinand sau neputând ține cont de acesta prevedere nu o aplica.