Angajatorul are obligația de a ține la locul de muncă evidența orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidențierea orei de începere și a celei de sfârșit al programului de lucru, și de a supune controlului inspectorilor de muncă această evidență, ori de câte ori se solicită acest lucru.
Legiuitorul nu a stabilit modalitatea concretă în care angajatorul trebuie să țină această evidență.
IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.
Prin urmare, acesta își stabilește prin regulament intern modalitatea în care ține evidența orelor de muncă prestate de salariați, adaptată situațiilor specifice rezultate din natura activității prestate, condițiile concrete în care se desfășoară aceasta, cu condiția întocmirii unei situații reală, corespunzătoare timpului efectiv lucrat – MODEL COMPLET CONDICA-PONTAJ AICI.
Sursa (cu multumiri) – ITM Caras-Severin
ATENTIE – PRECIZARE OFICIALA ITM – angajații nu au obligația de a semna evidența zilnică a timpului de lucru, se poate folosi orice document de evidențiere a orelor de muncă prestate – CLICK AICI
[…] Evidența orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat – precizări ITM (ianuarie 2018) – click aici […]
[…] – Timpul de muncă – precizări oficiale ITM (ianuarie 2018) – durata normală, munca suplimentară, munca de noapte, etc. – CLICK AICI – Evidența orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat – precizări ITM (ianuarie 2018) – CLICK AICI […]