Se recomandă ca elaborarea instrucțiunilor proprii de SSM să se realizeze în echipă. Numărul membrilor echipei se stabilește în funcţie de numărul activităților/posturilor de lucru/locurilor de muncă pentru care se elaborează instrucțiuni proprii de SSM, de complexitatea acestora, precum şi de rezultatul evaluării riscurilor profesionale.
Se recomandă ca, pe cât posibil, echipa de elaborare a instrucțiunilor proprii de SSM să fie formată din minim trei persoane.
Persoanele care participă la elaborarea instrucțiunilor proprii de SSM trebuie să fie familiarizate cu procesul de muncă şi să cunoască modul de manifestare a pericolelor, precum şi metode de prevenire a riscurilor.
IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.
Membrii echipei de elaborare a instrucțiunilor proprii de SSM pot fi: specialiști în domeniul de activitate care face obiectul instrucțiunilor, lucrători desemnați, lucrători ai serviciilor interne/externe de prevenire și protecție.
Se recomandă ca, în procesul de elaborare a instrucțiunilor proprii de SSM, echipa să discute și să se consulte cu: conducătorii locurilor de muncă, lucrătorii vizați, medicul de medicina muncii, alți specialiști, reprezentanții lucrătorilor cu răspunderi specifice în domeniul SSM etc.
De ce este necesară elaborarea instrucțiunilor proprii de SSM? – click aici
Instrucțiunile proprii de SSM se elaborează în urma realizării evaluării riscurilor pentru activitatea/postul de lucru/locul de muncă.
IMPORTANT! – Instrucțiunea proprie de SSM este eficientă numai dacă, în prealabil, s-au evaluat toate riscurile activității/postului de lucru/locului de muncă
Sursa (cu multumiri) – ITM Constanta (informatii valabile 2018)
„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill”