Multumita colegilor de pe pagina oficiala de Facebook – facebook.com/fiscalitate – avand in vedere articolul de saptamana trecuta, cu privire la subiect – DETALII AICI – va informam ca pentru a avea „lucrurile” in regula – este necesara contactarea unui evaluator de risc la securitate fizica autorizat de IGPR.
Practic – se încheie un contract de prestări servicii cu un angajament de confidențialitate, se realizează apoi o analiza de risc în funcție de elementele de la fata locului, obiectul de activitate și aplicațiile IGPR, în urma cărora se stabilesc niște masuri necesare îmbunătățirii securității fizice astfel încât prin aplicarea acestora sa se obțină un coeficient de asigurare a securității fizice acceptabil sau încadrat într-un nivel de risc acceptabil.
IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI
După predarea raportului privind analiza de risc, beneficiarul are la dispoziție 60 de zile sa implementeze acele masuri. Termenul este prevazut în hotărârea de guvern. Neîndeplinirea obligației de realizare a analizei de risc constituie contravenție și se sancționează cu amenda cf HG 301 din 2012.
IMPORTANT – la eventualele controale tematice (de regula – pana în prezent), sau în caz de furt, politia îți cere evaluarea și daca firma nu o are – întâi dă amenda la firma și apoi investighează furtul.
NOU – aplicație care calculează coeficientul „K” (pentru cei ce țin evidența global valoric) – CLICK AICI
PS – am venit cu informatii pe acest subiect – atat pentru firmele de contabilitate, dar si pentru informatii de trimis catre clientii dvs.
Cine trebuie sa faca aceasta analiza de risc a firmei?
Buna,
Aceasta analiza o face un evaluator autorizat de catre IGPR.