Intr-un Proiect Ordonanță de urgență – postat azi (în data de 3 februarie 2020) pe site-ul oficial al MFP – privind unele măsuri pentru îmbunătățirea și reorganizarea activității Agenției Naționale de Administrare Fiscală, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative – SE PRECIZEAZA DE CATRE AUTORII PROIECTULUI CA – in timp ce sumele încasate la bugetul general consolidat, ca urmare a activităţilor DGAF, reprezintă 0,8% din total prejudiciu sesizat, respectiv aproximativ 116 mil.lei, cheltuielile aferente funcţionării structurii au fost de circa 707 mil.lei.
Astfel – potrivit MFP, în vederea eficientizării activităţii acestei structuri în raport de obiectivele strategice ale ANAF, reconfigurarea structurii organizatorice a DGAF pentru creşterea aportului acesteia în procesul de colectare a creanţelor bugetare reprezintă o soluţie oportună în contextul obiectivelor asumate pentru ANAF – digitalizarea instituţiei, orientarea spre creşterea conformării voluntare, îmbunătăţirea structurii organizatorice a instituţiei.
IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI
MFP mai precizeaza ca – urgenţa modificării structurii DGAF este dată şi de calitatea actelor încheiate de această structură din subordinea ANAF, 71% din totalul sesizărilor penale au reprezentat soluții de clasare/renunţare la urmărirea penală, iar 29% soluţii de trimitere în judecată – si amintiteste că sesizările penale sunt însoțite și de măsuri asiguratorii instituite de DGAF, aspect ce poate conduce la blocarea activității agentului economic.
MFP accentueaza in nota de fundamentare ca – această măsură este una extraordinară și extrem de urgentă, deoarece cu fiecare zi care trece fără a corecta abaterile identificate privind organizarea și funcționarea ANAF înseamnă mai puțini bani colectați raportat la resursele necesare susținerii serviciilor sociale, a salariilor și pensiilor, a investițiilor publice, respectiv posibilitatea Guvernului de a-și duce la îndeplinire Programul de guvernare și asigurarea funcționării Statului român.
UTIL – Cod Fiscal 2020 și CPF 2020 – actualizate la 04.02.2020 (integral, cu modificările OG 5/2020 și OG 6/2020) – click aici
ATENTIE – potrivit Mediafax – ANAF a impus, inca din luna ianuarie 2020, o norma de colectare de cca. 2,3 milioane de lei pe fiecare inspector (n.r. – UAU)
PENTRU A DESCARCA PROIECTUL – CLICK AICI