AcasăCodul munciiSalariatii vor avea carti de munca virtuale

Salariatii vor avea carti de munca virtuale

articol util – cititi si voi

Companiile au obligatia ca, de la 1 ianuarie 2007, sa completeze, pe langa carnetele de munca, si registrul electronic de evidenta a salariatilor, pe care il vor trimite Inspectoratelor Teritoriale de Munca (ITM). Potrivit hotararii 161/2006, privind intocmirea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor, completarea registrului electronic se va face incepand cu 1 ianuarie 2007. Aplicatia informatica cu care angajatorii vor trebui sa faca registrul electronic de evidenta a salariatilor a fost publicata in 15 decembrie pe pagina de internet a Inspectiei Muncii si poate fi descarcata gratis de catre angajatori impreuna cu manualul de utilizare a programului.

CARTILE DE MUNCA SE ANULEAZA DIN 2011 – DETALII – click aici

Accesand http://www.inspectiamuncii.ro/ apoi urmand linkul “legatura”, de la sectiunea “Registrul general de evidenta a salariatilor în format electronic”, veti avea programul pe calculatorul personal. Un sfat: nu incercati sa faceti acest download mai devreme de ora 20.00. Aveti sanse sa va pierdeti mult timp in fata calculatorului si sa nu va alegeti cu nimic!
Registrele electronice au ca scop reducerea formalitatilor administrative de evidenta a angajatilor si crearea unei baze de date la nivelul Inspectiei Muncii, care va cuprinde toate contractele individuale de munca. Registrele “pe hartie” se vor pastra si arhiva la nivelul angajatorilor.
O alta obligatie a angajatorilor va fi si intocmirea unui dosar personal pentru fiecare dintre angajati. Dosarul va cuprinde actele necesare angajarii, contractul individual de munca sau actele referitoare la modificarea, suspendarea si incetarea contractelor individuale de munca. Angajatorii trebuie sa transmita registrul in forma electronica la Inspectia Teritoriala a Muncii pe a carei raza teritoriala isi au sediul sau domiciliul, in termen de 20 de zile de la data angajarii primului salariat sau in termen de cinci zile de la fiecare modificare operata. Refuzul de a transmite registrele ITM-urilor precum si necompletarea acestora vor fi sanctionate cu amenda de la 2.000 la 5.000 de lei.
Nu au obligatia infiintarii registrului misiunile diplomatice, oficiile consulare straine cu sediul in Romania, precum si reprezentantele din Romania ale firmelor straine.Totodata, vechimea in munca a salariatilor va fi probata in continuare cu carnetul de munca, pana in data de 31 decembrie 2008. AsadarRw, persoanele care se angajeaza in 2007 si 2008 vor beneficia in continuare de carnet de munca.

sursa – www.adreseutile.ro

Articolul precedent
Articolul următor

12 COMENTARII

  1. Angajatorul meu nu mi-a facut carte de munca atunci cand am venit in firma, la 1 dec 2006, pt ca a spus ca se schimba legislatia de la 1 ian 2007 si nu mai trebiue intocmit carnetul de munca, doar sa ma inregistreze in registrul salariatilor.Eu momentan nu am carte de munca ci figurez doar in acest registru .E corect?

  2. in momentu de fata se mai fac carti d muncasi cum pot afla vechimea de munca pe care o am in cartea d munca

  3. In urma unei discutii aprinse cu sefu, am plecat de la servici fara sa inaintez un preaviz, iar angajatorul a spus ca imi va incheia cartea de munca cu litera ,,i”.Cu ce ma afecteaza lucrul acesta,ce pot face?

  4. Am gasit pe net adresa si am si eu o problema.
    Lucrez de citiva ani la patron si nu am cunostinta daca am cartea de munca la zi.
    Mi au dat acum o luna fisa fiscala la fel ca la toti .
    Cum pot afla fara sa stie patronul daca imi plateste darile catre casa de pensii asigurari ca eu sa pot la batrinete daca o vrea DUMNEZEU SA TRAIESC..| SA AM SI EU drept la o pensie ?
    Puteti sa imi ajutati ?
    la cine ma adresez ?
    Va multumesc mult ,,,ghiculescu luminita. Bucuresti.

  5. pT DOAMNA LUMINITA
    VA DUCETI LA SANATATE SI SOMAJ SI VERIFICATI DACA VI S-AU PLATIT CONTRIBUTIILE

  6. as vrea sa stiu si eu dupa cat timp te poate concedia firma upa intoarcerea la munca din concediul pt cresterea si ingrijirea copilului
    mltumesc

  7. Carnetul meu de munca este la ITM bucuresti. Sunt angajat la o societate privata in baza unui contract individual de munca. Am nevoie de cartea de munca pt.un credit la banca.Am solicitat sa-mi fie expediata prin posta (dar nu am primit nici un raspuns, deocamdata) , avand in vedere ca locuiesc in provincie (or.Faurei, jud. Braila) si timpul nu-mi permite sa ma deplasez la bucuresti.Credeti ca ma puteti ajuta? astept un raspuns pe adresa de mail [email protected].

  8. am fost la itm vaslui sa verific daca am carte de munca pt firma care am lucrat din bucuresti si au zis sa merg la bucuresti e normal.

  9. am fost la itm vaslui sa verific daca am carte de muca dar au zis daca firma e din bucuresi sa veific acolo e normal an tara asta asa ceva,parca am lucrat an gongo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!