AcasăTVA - modificari si noutatiPlata defalcată a TVA (split TVA) - ce se schimbă din perspectiva...

Plata defalcată a TVA (split TVA) – ce se schimbă din perspectiva persoanelor fizice?

Nu se schimbă absolut nimic! Persoanele fizice vor putea face plăți în numerar sau cu cardul ca și până în prezent, fără a fi necesară o altă operațiune.

ATENTIE – Firma care încasează sume în numerar sau prin card de la o persoană fizică (sau de la o firmă) va avea obligația ca în termen de 7 zile lucrătoare să transfere/depună în contul său de TVA suma reprezentând diferența dintre TVA aferentă încasărilor și TVA aferentă plăților în numerar efectuate într-o zi și suma reprezentând TVA aferentă încasărilor prin utilizarea cardurilor de credit/debit.

Sursa – MFP, avand la baza Ordonanţa Guvernului nr.23/2017 privind plata defalcată a TVA – publicata in Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.706 din 31 august 2017text integral aici.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

ALTE ARTICOLE PE TEMA SPLIT TVA:

Exemple privind funcționarea mecanismului privind plata defalcată a TVA – oficiale, de la MFPCLICK AICI
Unde se deschid conturile de TVA – pentru mecanismul privind plata defalcată a TVA (oficial)CLICK AICI
Prezentare mecanism split TVA – oficial MFPCLICK AICI
– OG 23/2017 – privind plata defalcată a TVA (MO 706/2017) – CLICK AICI
Facilitați fiscale pentru opțiunea plații defalcate a TVA de la 1 octombrie 2017 – info oficialclick aici
Ce se încasează în contul de TVA și ce plăți sunt permise din contul de TVA – în cadrul mecanismului split TVA (oficial)click aici
Plata defalcată a TVA (split TVA) – care sunt principalele contravenții și cum sunt sancționate (oficial)click aici

7 COMENTARII

  1. Si daca eu, persoana fizica returnez un produs dupa 10 zile, sau o perioada mai mare, precizez ca mi s-a intamplat cu unele produse de la un magazin de bricolaj. Am cumparat o scula care era in garantie dupa vro luna jumate s-a sticat , nu mai aveau acel produs si mi-au returnat banii. Cum se procedeaza in aceste cazuri ? Magazinul trebuie sa-mi dea banii inapoi, de unde da acel tva daca este varsat in contul tva si nu se poate atinge ?

  2. O prevedere idioată care probabil va dispărea cum au dispărut și cele cu bacșișul sau caietul cu banii personali.
    Experiențe pe seama celor care alimentează bugetul…..

  3. oare cum se va aplica asta la un magazin cu amanuntul care are rulaj mare de marfa, respectiv intrari si iesiri? zilnic va face diferenta intre tva-ul aferent vanzarilor si tva-ul aferent platilor efectuate in acea zi? ce se intampla cand avem intrare de marfa pe o factura si cu 19% si cu 9%, si plata se efectueaza esalonat, cum vom diferentia tva-ul la fiecare plata? dar daca intr-o zi nu cumpara marfa, si are tva de plata iar in urmatoarele zile nu incaseaza cat sa acopere cheltuielile cu marfa achizitionata? cred ca vor fi bani blocati …

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!