AcasăLegislatie actualizataProcedura stabilire TVA pentru ambasade - ce a adus nou OPANAF nr....

Procedura stabilire TVA pentru ambasade – ce a adus nou OPANAF nr. 1159/2021 (info oficial si text)

Stimati colegi, va informam cu intarziere ca, in Monitorul Oficial nr. 763 din 5 august 2021, a fost publicat – Ordinul președintelui ANAF nr. 1159 din 22 iulie 2021 – privind aprobarea Procedurii de stabilire a taxei pe valoarea adăugată datorate în România de către misiunile diplomatice şi oficiile consulare, personalul acestora şi cetăţenii străini cu statut diplomatic şi consular pentru mijloacele de transport care au fost importate sau achiziţionate în regim de scutire de la plata taxei pe valoarea adăugată şi care se înstrăinează într-o perioadă mai scurtă de 2 ani de la data importului/achiziţiei, precum şi a modelului şi conţinutului unor formulare.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI UN INFO UTIL (dar si textul integral) – 🔍 VIA AJFP DAMBOVITA 🔍 (INSTITUTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS (atentie si la resursele din articol).

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE “SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Prin articolul 294^1 din Codul fiscal sunt stabilite reguli privind plata TVA aferentă autoturismelor care au fost importate sau achiziţionate în regim de scutire de la plata TVA de către ambasade și diplomați.

Potrivit acestor prevederi, dacă autoturismele se înstrăinează într-o perioadă mai scurtă de doi ani de la data achiziţiei, ambasadele sau diplomații care le înstrăinează au obligația să plătească TVA de a cărei scutire au beneficiat.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Obligația de plată a TVA nu intervine în următoarele situații: a) autoturismul este exportat în regim de scutire; b) autoturismul este înstrăinat către o persoană care ar beneficia de scutirea de TVA conform art.294 alin.(1) lit. j) – l) din Codul fiscal, cu obligaţia noului proprietar de a achita TVA în cazul în care înstrăinează autoturismul până la finalul perioadei de doi ani; c) autoturismul este distrus sau furat.

În contextul de mai sus, a fost necesară elaborarea unei proceduri de stabilire a TVA datorate de către ambasade sau diplomați pentru autoturismele cumpărate în regim de scutire, dacă sunt înstrăinate în condițiile prevăzute de lege.

PENTRU A DESCARCA OPANAF 1159/2021 click aici

Ținând cont de faptul că, organele fiscale nu dețin informații privind înstrăinarea autoturismelor, sumele datorate vor fi stabilite prin decizii emise de organele fiscale, pe baza cererilor (FORMULAR 380) depuse de ambasadele sau diplomații care înstrăinează autoturismele cumpărate în regim de scutire de la plata TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Stimati colegi, va informam cu intarziere ca, in Monitorul Oficial nr. 763 din 5 august 2021, a fost publicat - Ordinul președintelui ANAF nr. 1159 din 22 iulie 2021 - privind aprobarea Procedurii de stabilire a taxei pe valoarea adăugată datorate în România de...Procedura stabilire TVA pentru ambasade - ce a adus nou OPANAF nr. 1159/2021 (info oficial si text)
error: Conținutul este protejat !!