AcasăTVA - modificari si noutatiDeclarație privind nedeductibilitatea TVA aferente cheltuielilor efectuate în cadrul proiectului finanțat din...

Declarație privind nedeductibilitatea TVA aferente cheltuielilor efectuate în cadrul proiectului finanțat din instrumente structurale – prevederi noi

In Monitorul Oficial al Romaniei, nr. 750/07.10.2015 a fost publicat Ordinul nr. 2690/2015 pentru aprobarea Instrucţiunilor de aplicare a prevederilor art. 11^1 din H.G.nr. 759/2007 privind regulile de eligibilitate a cheltuielilor efectuate în cadrul operaţiunilor finanţate prin programele operaţionale şi privind abrogarea Ordinului ministrului afacerilor europene nr. 204/2011 pentru aprobarea Instrucţiunilor de aplicare a prevederilor art. 11^1 din H.G. nr. 759/2007 privind regulile de eligibilitate a cheltuielilor efectuate în cadrul operaţiunilor finanţate prin programele operaţionale.

– Solicitantul finanţării din instrumente structurale are obligaţia depunerii la autoritatea de management sau organismul intermediar, odată cu cererea de finanţare, a declaraţiei pe propria răspundere privind eligibilitatea TVA aferente cheltuielilor eligibile ce vor fi efectuate în cadrul proiectului propus spre finanţare din instrumente structurale, conform anexei nr. 1, declarând astfel că pentru achiziţiile din cadrul proiectului propus spre finanţare taxa pe valoare adăugată este nedeductibilă.

– Beneficiarii de finanţare din instrumente structurale au obligaţia depunerii la autoritatea de management sau la organismul intermediar, odată cu cererea de rambursare, a declaraţiei pe propria răspundere privind nedeductibilitatea taxei pe valoare adăugată aferentă cheltuielilor efectuate în cadrul proiectului finanţat din instrumente structurale, conform anexei nr. 2 la ordin.

– Declaraţia prevăzută anterior trebuie să fie certificată de organul fiscal competent din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Certificarea declaraţiei constă în emiterea unui certificat privind nedeductibilitatea TVA aferente cheltuielilor cuprinse în cererea de rambursare, conform procedurii aprobate prin ordin al ministrului finanţelor publice.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

– Procedura de certificare este cea aprobata prin Ordinul nr. 33 din 11 ianuarie 2012 pentru aprobarea Procedurii de certificare a declaraţiei privind nedeductibilitatea TVA aferente cheltuielilor cuprinse în cererea de rambursare, precum şi a modelului şi conţinutului formularului “Certificat privind nedeductibilitatea TVA aferente cheltuielilor cuprinse în cererea de rambursare” , cu modificarile si completarile ulterioare.

Astfel, in situaţia în care solicitantul nu are calitatea de persoană înregistrată în scopuri de TVA, conform art. 153 din Codul fiscal, în întreaga perioadă la care se referă facturile înscrise în declaraţie, compartimentul de specialitate emite Certificatul privind nedeductibilitatea TVA aferente cheltuielilor cuprinse în cererea de rambursare, prevăzut în anexa nr. 2 la ordin, pentru toate facturile înscrise în declaraţie.

– La data intrării în vigoare a Ordinului nr.2690/2015 se abrogă Ordinului ministrului afacerilor europene nr. 204/2011 pentru aprobarea Instrucţiunilor de aplicare a prevederilor art. 11^1 din Hotărârea Guvernului nr. 759/2007 privind regulile de eligibilitate a cheltuielilor efectuate în cadrul operaţiunilor finanţate prin programele operaţionale, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 940 din 30 decembrie 2011, cu modificările şi completările ulterioare.

Sursa (cu multumiri) – http://www.finanteneamt.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!